Jõhvi raudteejaam saab korda ilmselt kahe aasta pärast (4)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi vana raudteejaam on nukralt oma saatust oodanud juba aastaid ning selle korrastamise võimalust on liiga armetu seisukorra tõttu vahepeal peetud isegi võimatuks, ent ehitusekspertiis selgitas, et hoone põhikonstruktsioonid on korras ja ka hallitust hoones pole.
Jõhvi vana raudteejaam on nukralt oma saatust oodanud juba aastaid ning selle korrastamise võimalust on liiga armetu seisukorra tõttu vahepeal peetud isegi võimatuks, ent ehitusekspertiis selgitas, et hoone põhikonstruktsioonid on korras ja ka hallitust hoones pole. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ehitusekspertiis kinnitas, et Jõhvi vana vaksalihoone on võimalik renoveerida, ning vald kavatseb esitada riigile rahastamistaotluse, mis eeldab, et juba kahe aasta pärast on raudteejaama hoone osaliselt taas kasutusse võetud. 

Jõhvi vald küsis jaamahoone kompleksi uuendamiseks ligi 400 000 eurot, esitades projekti maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmesse (MATA), maakondlikul hindamisel ja paremusjärjestamisel jäi sellest alles veidi alla 69 000 euro.  

Nüüd valmistub vald riigi tugiteenuste keskusele esitama selle summa peale 19. juuniks põhitaotlust.  

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles