Kohtla-Järvel hakkavad õpilasmalevad tööle ilmselt ka tänavu suvel

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Möödunud aastal leiti õpilasmalevate liikmetele noortekeskuse territooriumil mitmesugust tegevust. Kindlasti leidub seal tööd ka tänavu suvel.
Möödunud aastal leiti õpilasmalevate liikmetele noortekeskuse territooriumil mitmesugust tegevust. Kindlasti leidub seal tööd ka tänavu suvel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Koroonaviiruse leviku tõttu kujunenud keerulisest olukorrast hoolimata plaanib Kohtla-Järve noortekeskus jätkata õpilaste suviste töölaagrite traditsiooni, millele pandi alus möödunud aastal. Peagi kuulutatakse välja registreerimine, ent tänavu ei saa malevad kokku tulla varem kui augustikuus.

Kohtla-Järve noortekeskuse direktori Alissa Linteri sõnul on linnavõimud taas valmis õpilasmalevate tegevust toetama, eraldades vajalikud summad töötasudeks. Möödunudaastane kogemus näitas, et linna hüvanguks tehtav töö on hea viis noori aktiivselt tegutsema panna ning pakkuda neile ühtlasi võimalust endale veidi taskuraha teenida.

Noortekeskus on esitanud toetusetaotluse ka Eesti noorsootöö keskusele (ENTK) ning loodab teistelegi sponsoritele − läbirääkimised käivad.

"Väikese summa saame eraldada ka noortekeskuse eelarvest," sõnas Linter. "Lisaraha on meil vaja laste toitlustamiseks ja ürituste korraldamiseks − lisaks tööle ootab osalejaid arendav haridusprogramm."

Kui riik piirangud tühistab ja töölaagrite läbiviimiseks loa annab, siis hakkab Kohtla-Järvel tööle kaks vahetust: 10.−14. ja 24.−28. augustini. Kummaski vahetuses asub tööle 15 inimest, laagris osalejate vanus on 13−18 eluaastat. Alissa Linter soovitab kõikidel huvilistel noortekeskuse uudistel silma peal hoida. Et töölaagris osaleda soovijaid kipub tavaliselt olema rohkem kui laagrikohti, otsustas möödunud aastal õpilasmalevasse pääsejad fortuuna − loosimine viidi läbi avalikult online-režiimis. Tõenäoliselt tehakse seda ka tänavu."

"Konkreetset tööde plaani meil veel pole, kuid kindlasti leidub kõikidele huvilistele linnas ja muu hulgas ka noortekeskuse territooriumil mitmesuguseid tegevusi," arutles Linter. "Püüame kõigile leida huvitava töö, mille käigus omandatud oskused noortele elus ka hiljem kasuks tuleksid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles