VKG koondas 35 inimest

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
VKG personalijuht Tea Allikmäe.
VKG personalijuht Tea Allikmäe. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Üks Ida-Virumaa suuremaid ettevõtteid Viru Keemia Grupp on koondanud maikuus kontserni ettevõtetes 35 inimest, kuid ühegi tootmisüksuse sulgemist ja massilisi koondamisi ei kavanda. 

Reedel koondati 18 inimest Ojamaa kaevanduses, seitse inimest õli tootmisega tegelevas VKG Oilis ja kaks inimest seadmete projekteerimisega tegelevas ettevõttes Viru RMT. Varem maikuus oli töökoht üles öeldud veel kaheksale inimesele eri ettevõtetes. 

VKG personalijuht Tea Allikmäe ütles, et kuna vedelkütuste hinnad on maailmaturul langenud, siis tuleb optimeerida kulusid ja tootmist kõigis kontserni ettevõtetes. "Meie ettevõtted on omavahel seotud: kui ühes kohas natuke koomale tõmbame, siis puudutab see enamasti ka teisi," selgitas ta, tuues näiteks märtsis-aprillis toimunud paarikümne inimese koondamise ühe vanema väikese Kiviteri õlivabriku sulgemise tõttu.

Ta lisas, et suuremaid koondamisi ja ühegi üksuse sulgemist praegu kavas pole. Ta tõi esile, et kui Ojamaa kaevanduses koondati 18 inimest, siis 485 jätkab seal praegu tööd. "Jälgime olukorda turul ja tegutseme samm-sammult. Nii kipub olema, et headel aegadel võetakse inimesi tööle väikese varuga rohkem, kui vaja ongi, aga kui on kehvemad ajad, siis tehakse tööd nii vähestega, kui on hädavajalik," sõnas ta. 

Samuti põlevkiviõli tootev Kiviõli Keemiatööstus on sel kevadel koondanud 60 inimest ja tõmbab mais tootmist poole võrra koomale, vähendades paljudel töötajatel tööaega ja -tasu.  

Käesoleva nädala algus tõi põlevkiviõli tootjatele maailmaturu hinnasuunast varasemast pisut paremaid uudiseid: nafta hind Brent Londoni börsil kerkis taas üle 30 dollari − 32,50 dollarit barrelli kohta − ehk tasemele, kus selline hind oli viimati üle kahe kuu tagasi. 

Ida-Virumaa töötuse tase on 13,1 protsenti ja töötuna on registreeritud eelmise nädala seisuga 7950 inimest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles