Ida-Virumaal tuvastati koroonaviirus veel viiel inimesel

Põhjarannik
Copy
Koroonaviiruse testimine,
Koroonaviiruse testimine, Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Terviseameti teatel tuvastati viimase ööpäeva jooksul koroonaviirus veel viiel Ida-Virumaa elanikul. 

Kõik uued  haigusjuhtumid Ida-Virumaal on terviseameti teatel peresisesed nakatumised. 

Sel nädalal on Ida-Virumaal tuvastatud 12 uut haigusjuhtu. Koroonaviirusesse on nakatunud teiste seas ka kaks Jõhvis asuva Viru vangla töötajat.

Justiitsministeeriumi avalike suhete nõunik Teele Sihtmäe kinnitas, et neljapäeval tuvastati koroonaviirusesse nakatumine ühel Viru vangla töötajal. Seejärel võeti proovid 172 vangilt ja 37 töötajalt, kellega haigestunu võis eelnevatel päevadel kokku puutuda. Reedel selgus, et nakatunud on veel üks vanglaametnik. "Vangide seas pole haigestumist tuvastatud," sõnas Sihtmäe, lisades, et üksuses, mille töötaja haigestus, on vangid lukustatud oma kambritesse. 

Reedel võeti proovid veel 36 ametnikult ning kahele ametnikule ja ühele vangile tehti kordustest. 

Terviseameti regionaalosakonna juhataja Marje Muusikuse sõnul on viimaste nädalate uued haigusjuhud jõudnud maakonda välismaalt töölt naasnud inimestega. 

Muusikuse sõnul on terviseameti töötajatel praegu taas väga pingeline tööperiood, et hoida ära nakatumise laiem levik. "Haigestunutega kokkupuutunud isikute ringid oleme kindlaks teinud. Kahe päeva jooksul läheb väga suur hulk inimesi testimisele. Aga isegi siis, kui test annab negatiivse tulemuse, tuleb kaks nädalat ikkagi olla väga ettevaatlik ja töölt eemal."

Ta on soovitanud ka kohalikel omavalitsustel teha taas rohkem teavitustööd, et inimesed jälgiksid avalikes kohtades 2+2 reeglit. "Vahepeal oli meil natuke rahulikum aeg ja inimesed on hakanud end vabamalt tundma, aga kuna välismaalt on uued juhtumid sisse toodud ja on tekkinud lähikontaktsete ringid, siis võib viirus uuesti levima hakata. Loodame, et seda ei tule, aga võimalus on olemas, olukord on hell ja õrn," tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles