Toilas toimunud noortekakluse käigus sõideti otsa kolmele inimesele

Põhjarannik
Copy
Foto: SCANPIX

Pühapäeva varahommikul leidis Toila alevikus kohalike ja Rakverest pärit noorte meeste vahel aset konflikt, mis päädis autoga inimestele otsasõidu ning kahe noore haiglaravile sattumisega.

Politsei sai veidi enne kella seitset hommikul teate, et Toila alevikus Pikal tänaval kaupluse juures sõitis 19aastane mees sõiduautoga Volkswagen Golf tahtlikult otsa kolmele enne omavahelises kakluses osalenud jalakäijale: 19-, 23- ja 22aastasele mehele. Jalakäijad toimetati Ida-Viru keskhaiglasse.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sergei Listov selgitas, et esialgsetel andmetel oli enne liiklusõnnetust tekkinud konflikt ühe Ida-Virumaalt ja ühe Lääne-Virumaalt pärit seltskonna vahel ning tekkinud erimeelsusi asuti üheskoos lahendama Toilas.

Põhjarannikule teadaolevalt said erimeelsused alguse sotsiaalmeedias alanud mõttevahetusest, mida otsustati klaarida Toilas, kuhu Rakvere noormehed autodega kohale tulid.

"Umbes kuni viieteistkümnest agressiivselt meelestatud noormehest koosneva seltskonna konflikt arenes edasi ning kaks seltskonnas viibinud meest asusid omavahel kaklema, peagi sekkus kaklusesse ka kolmas mees," rääkis Listov. Esialgsete ütluste põhjal sõitis 19aastane noormees tahtlikult kaklejatele otsa, et kaklus lõpetada. "Otsasõidu tagajärjel sai viga kolm meest, kellest üks on lubatud kodusele ravile ja kaks viibivad veel haiglas, kuid nende seisund ei ole raske," ütles Listov ning lisas, et sõidukit juhtinud noormees oli kaine.

Juhtunu kohta on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist, mille eest on ette nähtud kuni viieaastane vangistus. Tõsi, karistusseadustik eeldab selleks raske tervisekahjustuse tekitamist või surma põhjustamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles