Rabatalus mängitakse mudas jalgpalli ja tapetakse võidu sääski

Põhjarannik
Copy
4. juulil saab Alutaguse metsades asuvas Rabatalus proovida jalgpalli tagaajamist mudas.
4. juulil saab Alutaguse metsades asuvas Rabatalus proovida jalgpalli tagaajamist mudas. Foto: Erakogu

4. juulil võisteldakse Alutaguse metsades asuvas Rabatalus soomlaste seas populaarses mudajalgpallis, mudasuusatamises ning sääsetapus. 

Varem Tagatalu nime kandnud sauna- ja elamuskeskus, millele nüüd on pandud asukoha järgi Muraka soo idaservas nimeks Rabatalu, korraldab 4. juunil soomlastelt snitti võttes omapärased olümpiamängud. Keskseks võistlusareeniks omamoodi spordivõistlustel on 50 meetri pikkune mudaplats, kus mängitakse jalgpalli ning peetakse ka mudasuusavõistlust. 

"Need on Soomes äärmiselt populaarsed alad," kinnitas Rabatalu peremees Ronaldo Sildnik, kes mudajalgpalliplatsi tegemiseks talu juures pinnast kaevas ja tasandas. Platsile jääb mängimise ajaks ligikaudu kümmekond sentimeetrit vett, mille all on muda ning mis muudab palli tagaajamise keeruliseks.  

Vesisel ja porisel platsil toimuval võistlusel lööb korraga kaasa kaheksa inimest, nendest üks on varumängija. Mängida võivad nii mehed kui naised. 

Kui mudajalgpall peetud, on kord suusatajate käes ning sellessamas mudas on kavas mõõduvõtt 100 meetri murdmaasuusatamises. Mudas liikumiseks kasutatakse neidsamu suuski, mida tavalisel murdmaasuusarajal. Suusad annab majaperemees. 

Kui muda on Mäetaguse vabatahtlike pritsimeeste abiga maha pestud, saab proovida Rabatalu saunasid ning pidada sääsepüüdmisvõistlust. Üheruutmeerisel alal tuleb maha lüüa võimalikult palju sääski. Need tuleb omakorda purki korjata ja hiljem loetakse etteantud aja jooksul maha löödud sääsed kokku. 

Üritus on pealtvaatajatele tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles