Riik toetab Ida-Viru sotsiaalteenuste arendamist poolteise miljoniga

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Sotsiaalministeeriumi nõunik Regina Sergejeva lootis, et Ida-Virumaa sotsiaalteenuste arendusprogrammi eelarve kasvab kahele miljonile eurole, nagu oli alguses kavandatud.
Sotsiaalministeeriumi nõunik Regina Sergejeva lootis, et Ida-Virumaa sotsiaalteenuste arendusprogrammi eelarve kasvab kahele miljonile eurole, nagu oli alguses kavandatud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sotsiaalministeerium katsetab koos Ida-Viru linnade ja valdadega esimest korda Eestis arendusprogrammi, et siin pakutavad sotsiaalteenused oleksid senisest paremal tasemel. Lisaks nõustamisele on programmiga kaasas rahakott poolteise miljoni euroga. 

Katseprogrammi eesmärk on arendada just Ida-Virumaale vajalikke sotsiaalkaitse teenuseid, et nende kättesaadavus ja kvaliteet paraneksid. Oodatud on ka uuenduslik lähenemine.

"Ida-Virumaal tuleb muuta kättesaadavamaks piiratud liikumisvõimega inimestele vajalikud ning vaimse tervisega seotud teenused, et tekiks ühtne sotsiaalteenuste võrgustik," ütles sotsiaalminister Tanel Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles