Jõhvis ja Kohtla-Järvel tehakse ettevalmistusi tänavakunstifestivaliks

Põhjarannik
Copy
Kunstnikud asuvad linnaruumi mitmekesistama, lisades igavatele hallidele seintele värvi.
Kunstnikud asuvad linnaruumi mitmekesistama, lisades igavatele hallidele seintele värvi. Foto: Erakogu

Kolmandat aastat järjest korraldatakse ühes Eesti maakonnas väikelinnadele suunatud tänavakunstifestivali "Rural Urban Art". Tänavune festival toimub 10.-15. augustini Jõhvis ja Kohtla-Järvel. Möödunud nädalavahetusel katsid korraldajad ja vabatahtlikud alusvärviga osa linnaseinu, millele kunstnikud augustis seinamaale tegema hakkavad.

Tänavakunsti imesid saabuvad looma kümme kunstnikku: Jeroo Saksamaalt, Maxime Ivanez Prantsusmaalt, Oleksiy Chekal Ukrainast, Maria-Liisa Leonidov, Lex Zooz, Kärt Koosapoeg, Liisi Grünberg, Kopylove ja Ingmar Järve Eestist ning Laura Lehtinen Soomest. Kõik soovijad võivad seinamaalide valmimise protsessil silma peal hoida. 

Loomeprotsess kätkeb endas ka mitmekesist kultuuriprogrammi eri vanuses publikule, sissepääs kõikidele festivaliüritustele on tasuta. Festivali raames korraldatakse Jõhvis kolmepäevane noortelaager, mille käigus tutvustavad osalistele tänavakunsti tehnikaid Andreas Luigas ja Allan Luberg. Kavas on ka tänavakunsti ekskursioon, tutvumaks juba valmis töödega, ning kogukondlik piknik.

Lisainfot festivali kohta saab Facebookist https://www.facebook.com/events/857584098011612/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles