Õhkrelvast inimeste pihta lasknud mees sai tingimisi vangistuse

Põhjarannik
Copy
Foto: SCANPIX

Kaks ja pool aastat tagasi Kohtla-Järve tänaval õhkrelvast inimeste pihta tulistanud mees mõisteti Viru maakohtus süüdi ning talle määrati tingimisi vangistus. 

Oleg (56) anti kohtu alla süüdistatuna selles, et ta 2017. aasta 30. detsembril lasi õhkrelvast avalikus kohas tänaval jalutanud kahe inimese suunas, üks neist oli naine lapsevankriga, kus oli nelja kuu vanune laps.  

Inimesed ei saanud küll pihta, kuid ehmatasid Olegi sellisest tegevusest, arvates, et tegemist võib olla päris relvaga, ning varjusid kiirelt lähedal oleva maja taha, kartes uusi võimalikke laske.  

Oleg sai süüdistuse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutust avalikus kohas käitumise üldnõuete rikkumise eest, mis oli toime pandud relvana kasutatava muu esemega ähvardades. 

Süüdistatav nõustus kokkuleppemenetlusega, mille kohaselt teda karistati ühe aasta pikkuse tingimisi vangistusega poolteise aasta pikkuse katseajaga. 

Samuti mõisteti mehelt välja süüdimõistva otsusega kaasnev sundraha 876 eurot. 

Kohtuotsusega tagastati Olegile aga õhkrelv, millega kuritegu tõenäoliselt toime pandi, kuigi uurimismaterjalidest selgub, et vahend, millest lasud sooritati, jäigi kindlaks tegemata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles