Endisele Ida-Viru keskhaigla arstile mõisteti vanglakaristus

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: LIIS TREIMANN / Scanpix

Viru maakohus mõistis osaliselt reaalse vanglakaristuse Ida-Viru keskhaiglas arstina töötanud mehele, kes jäi süüdi joobespäi autojuhtimises ning lähisuhtevägivallas.

Arstina töötanud Kaido Kangurit süüdistati selles, et ta 2018. aasta maikuus lõi enda elukaaslast rusikatega näkku ja pähe, tekitades naisele kehavigastusi. Samuti lõikas ta uurimisel tuvastamata terariistaga naise varbaid, tekitades lõikehaavu. Mullu maikuus aga lõi ta elukaaslast vastu silma.  

Tänavu 15. jaanuaril pidas politsei Jõhvis kinni Kanguri juhitud sõiduauto Jaguar ning tuvastas mehel alkoholijoobe. Samasuguse kuriteo eest oli teda selleks ajaks juba kohtulikult karistatud ka 2019. aasta septembris ning 2014. aasta mais ning mees võeti eeluurimise ajaks vahi alla.  

Kohtus nõustus Kangur kokkuleppemenetlusega, mille kohaselt teda karistati koos varasema karistuse liitmisega kokku kahe aasta pikkuse vangistusega, millest pool aastat peab ta kandma reaalselt, ülejäänu aga tingimisi. Mees pidi vanglast vabanema sel nädalal, sest oli juba jaanuarist vahi all. 

Kaido Kangur oli üks prokuratuuri olulisemaid tunnistajaid ka juunis Viru maakohtus lõppenud kohtuprotsessis, kus praegust Jõhvi volikogu esimeest Niina Neglasoni ja OÜ Corrigo omanikku Tiiu Seppa süüdistati korruptsioonis. 

Prokuratuur soovis Kanguri ütlustele toetudes tõendada, et Neglason sai teiste töövõimeekspertiise teinud arstidega võrreldes rohkem tööd väidetava korruptsiooni tõttu ehk siis altkäemaksuna. Eeluurimisel kinnitas Kangur, et arstid tahtnuks rohkem ekspertiise teha, kui neid nii palju Neglasonile suunatud poleks. Kohtus selgus aga, et Kanguri endaga oli Corrigol korduvalt probleeme, kui ta ei suutnud endale võetud ekspertiise tähtajaks ära teha. Lõpuks pidi prokuratuur süüdistuse sellest osast loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles