Jõhvis sirgunud Siim-Markus Post pääses Eesti korvpallikoondisesse

Erik Gamzejev
Copy
Siim-Markus Post mängis 2016. aastal Jõhvi spordihallis Eesti karikamängus Rakvere Tarva eest Pärnu Sadama vastu, kuhu ta kuulus viimasel kolmel hooajal.
Siim-Markus Post mängis 2016. aastal Jõhvi spordihallis Eesti karikamängus Rakvere Tarva eest Pärnu Sadama vastu, kuhu ta kuulus viimasel kolmel hooajal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pärast Narvas kasvanud  Reinar Halliku taandumist tippkorvpallist on mõneaastase pausi järel Eesti koondises taas Ida-Virumaa mees − 23aastane Jõhvist pärit Siim-Markus Post. 

Eesti täiskasvanute koondise soomlasest peatreener Jukka Toijala valis Posti nende 18 mängija sekka, kes esindavad Eestit eeloleval nädalavahetusel Tallinnas toimuval Balti keti turniiril, kus seisavad ees mängud Leedu ja Lätiga, ning  järgmisel nädalal toimuvas kahes kohtumises Soomega. Toijala sõnul soovivad treenerid, et kõik lõplikusse valikusse mahtunud mängijad saaksid vähemalt ühes mängus ka platsile. 

Jõhvi spordikooli kasvandikuna, kes on mänginud kaIda-Virumaa tuntuima korvpalliklubi HITO eest,  siirdus mängujuhi kohal tegutsev Post Audentese võistkonda ja sealt edasi Rakvere Tarvasse. Eelmised kolm aastat mängis ta Pärnu Sadamas. Viimasel pooleli jäänud hooajal oli ta Eesti-Läti ühisliigas üks oma meeskonna põhitegijaid, kes oli igas mängus platsil keskmiselt 29 minutit, viskas 11 punkti ja andis 7 resultatiivset söötu. Söötude poolest oli see liiga paremuselt kolmas tulemus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles