Uus prügivedaja Toila vallas märkimist väärivalt hindu ei muuda

Põhjarannik
Copy
Nagu ikka, olid hankel põhikonkurendid Ekovir ja Ragn-Sells.
Nagu ikka, olid hankel põhikonkurendid Ekovir ja Ragn-Sells. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Uuest aastast hakkab kogu Toila valla territooriumil olmejäätmeid vedama AS Ragn-Sells; elanikele see märkimist väärt hinnamuutust kaasa ei too. 

Toila piirkonnas, kus Ragn-Sells ka praegu konteinereid tühjendab, läheb uuest aastast hind isegi pisut odavamaks. Kohtla ja Kohtla-Nõmme piirkonnas, mida praegu teenindab OÜ Ekovir ja kus hinnad on pisut madalamad kui Toilas (-7%), tuleb aga pisike hinnatõus (+5%).

Foto: Põhjarannik

Kohtla ja Kohtla-Nõmme piirkonna elanikele tähendab prügivedaja vahetumine, et tulevast aastast saavad ka nemad suurjäätmeid märksa odavamalt ära anda. Ragn-Sellsi hinnakirja järgi maksab ühe kuupmeetri suurjäätmete äravedu 0,01 eurot ehk üks sent, Ekovir küsib sama koguse eest 7,2 eurot. Ragn-Sellsil jääb praegune hind kehtima ka uuel lepinguperioodil.Toila abivallavanem Urmas Aunap ütles, et suurjäätmete hind oli peamine kaalukeel, mis Ragn-Sellsile teiste pakkujate ees paremuse andis. 

"Küsisime pakkujatelt segaolmejäätmete, suurjäätmete ning paberi ja kartongi äraveo hinda. Kui olmejäätmetele pakuti enam-vähem samasugust hinda, siis suurjäätmete oma oli Ekoviril kõrgem."

Jäätmeveoleping Ragn-Sellsiga on sõlmitud viieks aastaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles