Riik küsib idavirulastelt, millele kulutada pool miljardit eurot

Erik Gamzejev
Copy
Kui eelneva saja aasta jooksul on elu Ida-Virumaale keerelnud suuresti põlevkivi ümber, siis keerukal üleminekul põlevkivijärgsesse ajastusse tuleb leida uusi tegevusi, mis maakonna elujärge edasi viiksid ega laseks tal sotsiaalsesse kuristikku langeda.
Kui eelneva saja aasta jooksul on elu Ida-Virumaale keerelnud suuresti põlevkivi ümber, siis keerukal üleminekul põlevkivijärgsesse ajastusse tuleb leida uusi tegevusi, mis maakonna elujärge edasi viiksid ega laseks tal sotsiaalsesse kuristikku langeda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riigil on plaanis lähema kümne aasta jooksul suunata Ida-Virumaa arengusse ligikaudu pool miljardit eurot ja kuni septembri keskpaigani toimuva ideekorje käigus soovitakse saada siinsete inimeste mõtteid, millisteks ettevõtmisteks oleks mõistlik seda raha kasutada. 

Rahandusministeerium ja Ida-Viru omavalitsuste liit ootavad 11. septembrini kestva ideekorje käigus maakonna elanikelt ja piirkonnaga seotud inimestelt ettepanekuid Ida-Virumaa edasise arengu suunamise osas. 

Raha tuleb mitmest potist 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles