Jõhvi rajab likvideeritud rulapargi asemele peagi uue

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Sompa tänava rulapark oli amortiseerunud ja ohtlik.
Sompa tänava rulapark oli amortiseerunud ja ohtlik. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvis asuti lammutama Sompa tänava vana rulaparki, põhjustades sellega kohalikes elanikes palju emotsioone: ühed on ohtlike konstruktsioonide kadumise üle õnnelikud, teised aga muretsevad, et nüüd pole lastel enam kusagil rulatamas käia.

Jõhvi abivallavanema Messurme Pissareva sõnul olid rulapargi konstruktsioonid sedavõrd amortiseerunud, et nende kasutamine hakkas rulatajate tervisele juba reaalset ohtu kujutama, ning seetõttu otsustati need rajatised ära koristada.

"Saanud eriolukorraga seotud riiklikku investeeringutoetust, otsustas Jõhvi osa sellest rahast kasutada uue rulapargi rajamiseks, eeldades, et kui see ükskord valmis saab, siis koristatakse vanad rajatised Sompa tänavalt ära. Kuid objekti revideerimine näitas, et see oli äärmiselt kehvas seisukorras ja traumaohtlik. Ma saan aru, et lapsed tahavad seal harjutamas käia, eriti nüüd, koolivaheajal, ent kui see võib nende tervist kahjustama hakata, siis peame me reageerima. Kas peaksime ootama, kuni mõni õnnetus juhtub? Seetõttu lammutatakse rulapark selle nädala lõpuks maha ning tehakse territoorium puhtaks."

Uus rulapark rajatakse Tartu põiku, kus ABC kaupluse lähedal on selleks sobiv plats juba olemas. Pissareva sõnul ei valitud seda kohta juhuslikult: see on vallale kuuluv maa, ligipääsetav ja turvaline koht, kus liigub palju inimesi ning kus on harjunud kogunema noored. Uus rulapark tuleb senisest palju suurem ning sellesse investeeritakse ligikaudu 100 000 eurot.

"Projekt on olemas ning juba järgmisel nädalal plaanime ehitaja leidmiseks välja kuulutada riigihanke," sõnas abivallavanem. "Kui see edukalt kulgeb, ei võta rulapargi rajamine palju aega ning juba tänavu sügisel saavad asjahuvilised selle järele proovida. Kui laste ja noorukite vaba aja veetmise võimalustest veel rääkida, siis juba sel sügisel rajatakse Jõhvi parki uued mänguväljakud, tuleva aasta kevadel aga paigaldatakse uued treeninguseadmed."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles