Kohtla-Järve kavandab lagunevale eesti koolile uut maja

Erik Gamzejev
Copy
Ekspertiisi põhjal on muu hulgas ohtlikuks muutunud ka see peasissepääsu kohal olev varikatus, mille ees olevatel treppidel on pool sajandit tehtud kooli lõpetajate ühispilte.
Ekspertiisi põhjal on muu hulgas ohtlikuks muutunud ka see peasissepääsu kohal olev varikatus, mille ees olevatel treppidel on pool sajandit tehtud kooli lõpetajate ühispilte. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linn kavatseb lammutada Katse tänaval asuva pool sajandit  tagasi valminud eesti koolimaja, mis on nüüdseks täielikult amortiseerunud, ja ehitada selle asemele uue.

Juuli lõpus otsustas linnavalitsus algatada detailplaneeringu, mis näeb ette uue koolihoone ehitamist Katse 2 asuvale krundile, kus praegu on 1971. aastal valminud koolimaja, mis on kandnud nii Kohtla-Järve 1. keskkooli kui ka Järve gümnaasiumi nime ning muutus aasta tagasi põhikooliks, mille uueks nimeks sai Järve kool. Kui koolimaja avamisel pool sajandit tagasi oli seal üle 1100 õpilase, siis sel sügisel hakkab seal õppima ligikaudu 320 last. 

Raha ehituseks esialgu pole 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles