Keskkriminaalpolitsei töötajat ja Jõhvi volikogu liiget kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Põhjarannik avaldas juunis foto volikogu istungist, kus märkis ära keskkriminaalpolitsei töötaja Juri Mihhailovski kohalolu.
Põhjarannik avaldas juunis foto volikogu istungist, kus märkis ära keskkriminaalpolitsei töötaja Juri Mihhailovski kohalolu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Politsei kahtlustab korruptsioonikuritegudes politsei- ja piirivalveameti korruptsioonikuritegude büroo Ida talituse ametnikku ning üht Jõhvis tegutsevat eraisikut korruptsioonis. Põhjarannikule teadaolevalt on viimase puhul tegu siiski ettevõtja ning Jõhvi volikogu liikmega.

"18. augustil esitati korruptsioonikuriteo toimepanemise kahtlustus politsei- ja piirivalveameti korruptsioonikuritegude büroo Ida talituse ametnikule ning ühele eraisikule. Kahtlustuse kohaselt on ametnik 2016.-2020. aastatel nõustunud eraisikult vastu võtma hüvesid. Nende eest on politseiametnik vastuteenena kasutanud oma ametipositsiooni ja soosinud oma ametialases tegevuses hüvesid üle andnud eraisikut," teatas riigiprokuratuur.

Tegemist on esialgse kahtlustusega ning kuivõrd selle sisu ja hüve suurus võivad kriminaalmenetluse jooksul muutuda, prokuratuur hetkel menetluse üksikasju ei avalda.

"Kriminaalasjale lisab tõsidust asjaolu, et korruptsioonikuriteo toimepanemist heidetakse ette ametnikule, kelle ülesanne on korruptsioonikuritegusid ennetada ja pärssida. Ametnikud peavad tööülesandeid täites ja eraelus olema alati seaduskuulekad ning eeskujuks teistele," sõnas riigiprokurör Sigrid Nurm.

Praegu ei plaani prokuratuur kahtlustatavate vahistamist taotleda.

Menetlust viib Riigiprokuratuuri juhtimisel läbi Politsei - ja Piirivalveameti sisekontrollibüroo

Tänavu juunikuus kirjutas Põhjarannik Jõhvi volikogu istungist, mida käis jälgimas korruptsioonikuritegude büroo Ida talituse uurija Juri Mihhailovski. Väidetavalt oli Mihhailovski seotud korruptsiooniuurimisega ning ta oli selleks ajaks vestelnud ka mitmete volikogu liikmetega.  

Väidetavalt on vestlustel volikogu liikmetega tulnud välja, et korruptsioonikuritegude büroo teravdatud tähelepanu on suunatud kolmele persoonile: volikogus viimastel aastatel võimul olnud valimisliidu Jõhvi − Meie Kodu juhile Nikolai Ossipenkole ning viimase ajani volikogu keskfraktsiooni kuulunud Arthur Seppernile ja Allan Männile. Õigusasutuste pilk olevat veel suunatud sellele, mis toimub spordikooli, Jõhvi hooldekodu ning Pargi keskuse sees ja ümber. 

Põhjarannikule on aga vihjatud Mihhailovski seostest volikogu liikme ja ettevõtja Roman Grafiga, kelle keskkriminaalpolitsei hiljuti kinni pidas. 

Riigiprokuratuuri pressiesindaja keeldus Põhjarannikule kinnitamast, kas Graf ja Mihhailovski on need uurimisalused, kellest reedel levitatud pressiteade räägib, kinnitades, et rohkemat nad öelda ei saa.  

Roman Grafiga Põhjarannikul reedel ühendust saada ei õnnestunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles