Jõhvi põhikoolid lükkavad koroonapuhangu tõttu õppeaasta alguse edasi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Järgmine nädal piirdub Jõhvi põhikoolis 1. ja 9.klassi aktusega, ütles abivallavanem Maris Toomel.
Järgmine nädal piirdub Jõhvi põhikoolis 1. ja 9.klassi aktusega, ütles abivallavanem Maris Toomel. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Seoses Jõhvi koroonapuhanguga algab õppetöö Jõhvi põhikoolides teistest koolidest nädala võrra hiljem, 7. septembrist. 

"Kuna olukord on kriitiline, siis otsustasime, et kontaktõpe lükatakse põhikoolides edasi 7. septembrile," ütles Jõhvi abivallavanem Maris Toomel. Jõhvi põhikooli 1. ja 9. klassi aktus toimub 1. septembril Jaama tänaval ajutise koolimaja hoovis. Ka vene põhikool kavandab aktusi võimalusel õue.

Jõhvi põhikooli hoolekogu esimees Guido Tellis ütles, et õppeaasta alguse nihutamine oli hoolekogu soov seoses haigestumise suurenemisega piirkonnas. 

Koroonaviiruse diagnoosi on saanud viis Jõhvi põhikooli töötajat. Kordustesti tulemused selguvad sel reedel.

"Kui olukord läheb hullemaks, teeme järgmisel nädalal uued otsused. Plaan A on, et 7. septembril alustab esimene kooliaste ja teised on distantsõppel. Plaan B on, et kogu kool on distantsõppel," rääkis Toomel.

Ka Jõhvi huvikoolid alustavad 7. septembril. 

Jõhvi gümnaasiumis toimub 1. septembril aktus ainult kümnendasse lendu tulijatele, keda on üle 150. "Teistele on infotunnid. Kolmapäeval ja neljapäeval on tavapärane koolipäev. Reedel toimub tervisepäev, kus kogu kool läheb hajutatult parki jalutama ja jooksma," ütles direktor Tatjana Ait, kelle sõnul gümnaasiumiõpetajate seas nakatunuid ei ole.

Ida-Virumaal on praegu tuvastatud koroonaviiruse 57 aktiivset haigusjuhtumit. Viiimase ööpäevaga lisandus neid 13. Lähikontaktsete ringis on üle 300 inimese. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles