Estonia kaevanduse tööseisak pikeneb

Erik Gamzejev
Copy
Estonia kaevanduses kestab koroonapuhangust tingitud tööseisak.
Estonia kaevanduses kestab koroonapuhangust tingitud tööseisak. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Koroonapuhangu tõttu eelmisel reedel üheks nädalaks töö peatanud Estonia põlevkivikaevandus,  kus on ametis ligikaudu 700 inimest, ei alusta veel tööd, kuna haigestunud kaevurite arv aina kasvab.  

Neljapäeva hommikul otsustas Eesti Energia kriisikomisjon pikendada tööseiskakut, kuna koroonapuhang kaevanduse töötajate seas suureneb.

Eesti Energia pressiesindaja Kaarel Kuusk sõnas, et neljapäeva hommikuse seisuga on koroonaviiruse tuvastatud juba 25 Estonia kaevanduse töötajal. "Kriisikomisjon tuleb taas kokku ja teeb uue otsuse esmaspäeval. Ootame ära viimastel päevadel tehtud testide tulemused ja vaatame, kuidas olukord muutub," sõnas ta.

Enefit Kaevandused juhatuse esimees Andres Vainola kinnitas sel nädalal, et praeguse tööseisaku ajal maksab ettevõte töötajatele nende keskmist palka. 

Ettevõte on kinnitanud, et tööseisaku tõttu ei teki probleeme elektrijaamade ja õlitehaste põlevkiviga varustamisega, kuna lattu on varutud üle nelja miljoni euro põlevkivi, millest peaks praeguste tootmismahtude juures jätkuma aasta lõpuni. 

Eesti suurim põlevkivikaevandus asub Alutaguse vallas Väike-Pungerja külas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles