Oru korteriühistu ei saa kolmandat aastat juhatust valitud

Copy
Hoolimata sellest, et rohkem kui kaks aastat tagasi asutas riik automaatselt, tegelikult aga sunniviisil selles majas korteriühistu, ei tegele ühistu tegelikult maja haldamisega.
Hoolimata sellest, et rohkem kui kaks aastat tagasi asutas riik automaatselt, tegelikult aga sunniviisil selles majas korteriühistu, ei tegele ühistu tegelikult maja haldamisega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ühes Oru majas on kujunenud kummaline olukord: 2018. aasta algusest, mil riik seal automaatselt ühistu moodustas, kuna seadus nõudis ühistu olemasolu igas kortermajas, pole seal ei juhatust ega ka soojus- ja veevarustuse ning muude majahooldusteenuste osutamise lepingut.

Äriregistris on kirjas, et kõikides tehingutes saavad korteriühistut esindada vaid kõik korteriomanikud ühiselt. See tähendab, et korteriühistu mis tahes lepingu allkirjastamiseks on vajalik, et sellele kirjutaksid alla kõikide korterite omanikud.

Kesktänava 16. majas on 12 korterit ning nende omanikel ei õnnestu mitte kuidagi koosolekut pidada ja omavahel kokku leppida. Elanikud on jagunenud kahte, elanike arvult võrdsesse leeri: ühed pooldavad ühistu juhatuse liikme valimist ja seega ka ühiste lepingute sõlmimist kõikide maja toimimiseks vajalike ettevõtetega, teised aga on selle vastu, sest kardavad võtta vastutust naabrite eest, kellel on märkimisväärsed võlad, eelkõige kütte eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles