Koroona tõttu seiskunud Estonia kaevanduses algab taas töö

Erik Gamzejev
Copy
Ligemale kaks nädalat koroonapausil olnud Estonia kaevanduses jätkub alates neljapäevast põlevkivi kaevandamine.
Ligemale kaks nädalat koroonapausil olnud Estonia kaevanduses jätkub alates neljapäevast põlevkivi kaevandamine. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ligemale kaks nädalat tagasi töötajate koroonaviirusesse nakatumise pärast seiskunud Estonia kaevandus taasalustab neljapäevast tööd. 

Üle-eelmisel nädalal alguse saanud puhang on tabanud 32 Estonia kaevanduse töötajat, lisaks on haigestunud 23 nende pereliiget või tuttavat. Estonia kaevanduses töötab ligikaudu 700 inimest. 

Eesti Energia kommunikatsioonijuht Kaarel Kuusk sõnas, et ettevõtte kriisikomisjon tegi töö taasalustamise otsuse, kuna selle nädala jooksul ei ole töötajate seas uusi haigestunuid juurde tulnud. Ta lisas, et kaevanduses järgitakse varasemast veelgi rangemaid ettevaatusabinõusid ja juhul, kui hakkab tulema uusi haigusjuhtumeid, võib kaevanduse töö peatamine taas kaalumisele tulla. 

Eesti Energia on kinnitanud, et kaevanduse tööseisaku tõttu ei ole tekkinud probleeme elektrijaamade ja õlitehaste põlevkiviga varustamisega, kuna lattu on kogunenud üle nelja miljoni tonni põlevkivi, millest praeguste tootmismahtude juures jätkub aasta lõpuni. 

Viru Keemia Grupi Ojamaa kaevanduses on koroonasse nakatunud 7 töötajat ja üks nende pereliige. See kaevandus pole tööd peatanud. Käesoleva nädala jooksul pole selles koldes uusi nakatanuid juurde tulnud. 

Ida-Virumaal kasvas koroonaviirusesse nakatunud inimeste arv teisipäeva jooksul üle saja. Viimase ööpäevaga said koroonaviiruse diagnoosi veel üheksa inimest.

Terviseameti teatel oli kolmapäeva hommikuse seisuga Ida-Virumaal jälgmisel ligemale 770 inimest, kellest 106 on haigestunud. Uueks koldena tuli juurde Jõhvis asuv Viru vangla, kus on nakatunud kolm töötajat ja kaks nende pereliiget. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles