Koroonanakkus tegi Ida-Virumaal järsu hüppe üles

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
COVID-19 testitelk Ida-Viru keskhaigla juures.
COVID-19 testitelk Ida-Viru keskhaigla juures. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Koroonasse nakatumiste arv tegi neljapäevale eelnenud ööpäeval järsu tõusu, kuigi veel päev varem oli tendents pigem languse suunas. 

Neljapäevahommikuse seisuga registreeris terviseamet maakonnas 27 uut koroonanakkuse juhtumit. Nendest üheksa on seotud nakatumisega pereringis ning kuus nakatumisega tutvusringkonnas. Neljal juhul saadi haigus koolist, ühel juhul toodi viirus sisse Moldovast ning ühel juhul nakatus inimene töökohal. Viie juhtumi asjaolud on täpsustamisel.

Kokku on Ida regiooni tööpiirkonnas kaheksa aktiivset kollet, millest Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud seitse, esimese Sillamäe töökoha koldega 14 ja teise Sillamäe töökoha koldega 9 inimest. Tutvuskonna koldega on seotud 30, Tammiku põhikooli koldega 11, Kohtla-Järve kesklinna põhikooliga 6, teise Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega seitse ja Kohtla-Järve sünnipäeva koldega viis inimest.

Terviseameti Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1000 inimest, kellest on haigestunud 204.

Eesti välisminister Urmas Reinsalu kirjutas neljapäeval sotsiaalmeedias, et Saksa välisminister teatas hommikul, et Saksamaa on alates tänasest tunnistanud teiste välisriikide riskipiirkondade seas ka Ida-Virumaa koroonaviiruse riskipiirkonnaks.

"Sellega seoses inimesed, kes lähevad Saksamaale ja on viimase 14 päeva jooksul olnud Ida-Virumaal, peavad olema Saksamaal kaks nädalat karantiinis ja teavitama vastavat terviseasutust oma karantiinis viibimisest. Lisaks on eraldi korraldus testimise kohta neile inimestele, kes tulevad riskipiirkondadest, ning mis võimaldab karantiini mitte rakendada," kirjutas Reinsalu. Piirangud ei laiene inimestele, kes läbisid Ida-Virumaa transiidina ilma seal aega veetmata ja neile, kes kasutavad Saksamaad transiidiks."

Veel selle nädala kolmapäeval avaldas terviseameti Ida regionaalosakonna juht Marje Muusikus lootust, et maakonnas hakkab haigestunute arv kahanema, kuna suur hulk nendest inimestest, kel tuvastati viirus üle-eelmisel nädalal, peaks sel nädalal tervenema. "Vahepeal oli seis, kus ööpäeva jooksul sai terveks üks inimene, aga uusi haigestunuid tuli juurde 13. Nüüd peaks see suhe hakkama pöörduma," sõnas ta Põhjarannikule.   

Kokku registreeris terviseamet üle Eesti läinud ööpäeval 81 uut nakkusjuhtu, millest lõviosa - 37 - olid Harjumaal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles