Sügisene koroonapuhang Ida-Virumaal on pidurdumas

Erik Gamzejev
Copy
Marje Muusikuse sõnul on pärast uute nakatumiste arvu vähenemist oluline hoida ära uute kollete tekkimist.
Marje Muusikuse sõnul on pärast uute nakatumiste arvu vähenemist oluline hoida ära uute kollete tekkimist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sügisel tugevasti hoogu kogunud koroonaviiruse puhang Ida-Virumaal on pidurdumas, sest uusi nakatunuid on sel nädalal lisandunud oluliselt vähem kui eelmistel. 

Kui 1-11. oktoobrini tuvastati maakonnas 169 uut koroonaviirusega nakatunut, siis selle nädala kolme esimese päevaga vaid 19. Kolmapäeva hommikul teatas terviseamet neljast uuest positiivsest proovist Ida-Virumaal. Eestis kokku oli neid 40. 

Viimase 14 päeva haigestumise tase on Ida-Virumaal võrreldes ülejäänud Eestiga aga endiselt oluliselt kõrgem: 100 000  elaniku kohta 140, Eestis keskmiselt 43,49. Terviseameti jälgimisel on 932 Ida-Virumaa elanikku, kellest haigestunud on 134.

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus ütles, et kõik viimastel päevadel juurde tulnud uued nakatumised on seotud teadaolevate haiguskolletega. "Seda, kas uute haigusjuhtumite arv jääbki väikeseks, on praegu veel vara öelda, sest lähikontaktsete ring on endiselt päris suur ja osa inimesi sealt ilmselt ka haigestub. Aga üldine pilt on selles mõttes parem, et need uue juhtumid tulevad kohtadest, kus seda võib oodata," sõnas ta, märkides, et oluline on hoida ära uute kollete tekkimist. 

Sillamäe Vanalinna kooli kolde puhul, millega on seotud 28 inimest, soovib terviseamet enne uut õppeveerandit testida korra veel ka kõiki neid lähikontaktseid, kel oli praegu proov negatiivne. Muusikuse sõnul on tähtis avastada nakatunud võimalikult varajases staadiumis. "Kui kergete haigustunnustega inimene on jõudnud kaks nädalat ringi liikuda ja tööl käia, siis võib viirus hargneda päris paljude inimesteni, nagu sel sügisel Ida-Virumaal mitmel puhul ka juhtus," selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles