Ida-Virumaal langes koroonasse haigestumuse tase alla saja

Erik Gamzejev
Copy
Marje Muusikuse sõnul ei ole sel nädalal Ida-Virumaal lisandunud uusi koroonakoldeid.
Marje Muusikuse sõnul ei ole sel nädalal Ida-Virumaal lisandunud uusi koroonakoldeid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal langes koroonaviirusesse haigestumuse näitaja 100 000 elaniku kohta sel sügisel esimest korda alla saja. 

Neljapäeval vähenes see näitaja 94,6 ja reedel 87,1 peale. Eesti keskmine haigestumismäär on 38,7, mis on üks madalamaid Euroopas. Eesti maakondadest on haigestumise tase Ida-Virumaast suuremaks kerkinud Jõgevamaal - 112,5. 

Laupäevahommikuse seisuga on terviseameti jälgimisel 650 Ida-Virumaa elanikku, kellest haigestunud on 120. Puhangu tippajal paar nädalat tagasi ulatusid need arvud üle 1100 ja 200 ning haigestumuse näitaja oli üle 150.   

Viimase ööpäevaga lisandus Ida-Virumaale seitse uut nakatunut. Kolm juhtumit on seotud nakatumisega pereringis, kahel juhul sai nakatunu viiruse tuttavalt. Ühel juhul leidis nakatumine aset lasteaias  ning üks haigusjuht toodi sisse Euroopa Liidu riigist. 

Ida-Virumaal on seitse aktiivset kollet, millest suurim on Sillamäe Vanalinna kool, millega on seotud 36 inimest. Jõhvi hooldekeskuse koldega on seotud 21 inimest. 

Virumaa regionaalosakonna juhataja Marje Muusikuse sõnul tuleb uusi haigusjuhtumeid ikka veel juurde, kuna lähikontaktsete ring on endiselt suur ja tõenäosus, et osa neist ka nakatub, on olemas. Samas on tema sõnul hea, et selle nädala jooksul ei ole tekkinud uusi koldeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles