Koroona läks Viru vanglas vohama: nakatunuid on juba 31

Erik Gamzejev
Copy
Viru vangla
Viru vangla Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Jõhvi asuvas Viru vanglas sel nädalal vallandunud koroonapuhangus on test positiivseks osutunud 31 inimesel.

Viiel vangil tuvastati koroonaviirus teisipäeval. Järgnenud laustestimise käigus selgus kolmapäeva pärastlõunal, et haigestunud on veel 26 vangi, kinnitas justiitsministeeriumi avalike suhete nõunik Teele Sihtmäe lisades, et haiglaravi ükski haigestunu praegu ei vaja. 

Terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepa sõnul võib nakatunute arv veelgi suureneda, kuna kõigi testide tulemused pole veel selgunud. "Seis on väga halb: viirus on jõudnud päris võimsalt levida," ütles ta. 

Teele Sihtmäe sõnul saavad homme testitud kõik Viru vangla vangid. Seoses koroonapuhanaguga on tema sõnul vanglas peatatud taasühiskonnastamise tegevused ning tühistatud kokkusaamised. 

Justiitsministeeriumi teatel võis viirus vanglasse pääseda ühe õpetaja kaudu. Terviseamet seda kolmapäeval veel ei kinnitanud. "See on üks variant, aga epidemioloogiline uuring on esialgu käimas," lisas Kingsepp. 

Vanglas on nakatunud ja terved vangid eraldatud eraldi tsoonidesse

Viru vanglas oli 26. oktoobri seisuga 697 vangi. 

25 Viru vangla nakatunut lähevad terviseameti neljapäeva hommikul avaldatavasse ööpäevastatistikasse. Kolmapäeva hommikuks oli viimase ööpäeva jooksul tuvastatud Ida-Virumaal 19 uut koroonajuhtumit. 

Neist viis on seotud nakatumisega kinnipidamisasutuses, kuuel juhul nakatuti pere või tuttavate kaudu, neljal juhul saadi nakkus töökontakti kaudu, ühel juhul nakatuti lasteaias, ühel juhul koolis, üks juhtum toodi sisse Venemaalt ja ühe juhtumi asjaolud on selgitamisel.

Ida regiooni tööpiirkonnas on 11 aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ning Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36 ja teise kooli koldega üheksa inimest. Meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest ja lasteaia koldes kuus. Narva-Jõesuu töökoha koldes on üheksa inimest. Vangla koldes oli kolmapäeva hommikul viis inimest.

Terviseameti jälgimisel on ligemale 700 Ida-Virumaa elanikku, kellest haigestunud on 132.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles