Toila muudab rahvaeelarve mängureegleid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila valla kaasava eelarve hääletuse võitis esimesena Voka ujumiskoha väljaehitamine. Lähipäevil paigaldatakse paisjärve pontoonsillad, mille vahele tulevad piiretega 25meetrised ujumisrajad. "Sel juhul saaks seal teha võistlusi nii suvel kui talvel," selgitas Juhan Neiland.
Toila valla kaasava eelarve hääletuse võitis esimesena Voka ujumiskoha väljaehitamine. Lähipäevil paigaldatakse paisjärve pontoonsillad, mille vahele tulevad piiretega 25meetrised ujumisrajad. "Sel juhul saaks seal teha võistlusi nii suvel kui talvel," selgitas Juhan Neiland. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toila valla kaasava eelarve hääletus, mis tõmbas sotsiaalmeedias ja paberil kaasa tuhandeid inimesi, võib uue korra järgi leigeks jääda. 

Aasta alguses noppis enim hääli Voka ujumiskoha väljaehitamise projekt, mis võitis valla kaasavast eelarvest 10 000 eurot. Võidu tõid Facebookis antud 1456 häält ja seda ei vääranud ka komisjoni otsus tühistada paberil kogutud hääled, mida oli 527. Komisjon põhjendas seda hääletuskorra vastu eksimisega: hääletama pidi ainult raamatukogudes, aga allkirju koguti ka näiteks koolimajas.

Eakad jäävad kõrvale? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles