Narva linnajuhtidele esitati umbusaldusavaldus

Ilja Smirnov
Copy
Narva linnapea Aleksei Jevgrafovi tagandas volikogu ametist. Volikogu esimees Irina Janovitš teatas, et astub ise tagasi.
Narva linnapea Aleksei Jevgrafovi tagandas volikogu ametist. Volikogu esimees Irina Janovitš teatas, et astub ise tagasi. Foto: Ilja Smirnov /Põhjarannik

Neljapäeva sel Narva volikogu istungil esitati Narva linnapeale Aleksei Jevgrafovile ning volikogu esimehele Irina Janovitšile umbusaldusavaldus. 

Umbusaldusavalduse luges ette keskerakondlasest endine Narva linnapea Tarmo Tammiste, ent põhuseid ta ei nimetanud.  

Umbusaldusavaldusel on 10 allkirja ning kuna Narva volikogu on 31liikmeline, on umbusalduse läbiminekuks tarvis 16 poolthäält. 

Jevgrafovi ja Janovitši vastu algatatud umbusaldusavaldusele allakirjutanute seas on  seitse saadikut, kes kuuluvad Katri Raiki juhitavasse fraktsiooni Meie Narva ning kolm fraktsioonitut volikogu liiget - keskerakondlased Tarmo Tammiste ja Mihhail Stalnuhhin ning reformierakondlane Sergei Gorlatš.

Umbusaldajad aga eeldavad, et novembris, kui toimub umbusaldushääletus, toetavad seda ka mõned Janovitši juhitud võimufraktsiooni Kodulinn Narva liikmed. Üle poole selle fraktsiooni liikmetest on aga munitsipaalasutuste ja -ettevõtete töötajad ning seeläbi seotud linnavõimuga töökoha kaudu.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles