Jõhvi vallavalitsus tellib videoreportaaže volikogu saadikust selgeltnägija Ilona Kaldre abikaasalt (2)

Erik Gamzejev
Copy
Fragment Keskerakonna reklaamilehest 2017. aasta kohalikel valimistel Jõhvis.Ilona Kaldre on koos abikaasaga Dmitri Kaldrega pildil, mille alla on tekst "Esimesena õnnitles tänast sünnipäevalast Ilona Kaldret Putin".  Keskerakonna Jõhvi osakonna esimees Martin Repinski kinnitas sel pühapäeval, et tegu ei ole Keskerakonna valimislehega. Põhjaranniku käsutusesse sattus see leht, kus on avaldatud Jõhvis Keskerakonna nimekirjas kandideerinute nimed ja kandidaadinumbrid 6. oktoobriil 2017. aastal toimunud Keskerakonna kampaaniaürituselt.
Fragment Keskerakonna reklaamilehest 2017. aasta kohalikel valimistel Jõhvis.Ilona Kaldre on koos abikaasaga Dmitri Kaldrega pildil, mille alla on tekst "Esimesena õnnitles tänast sünnipäevalast Ilona Kaldret Putin". Keskerakonna Jõhvi osakonna esimees Martin Repinski kinnitas sel pühapäeval, et tegu ei ole Keskerakonna valimislehega. Põhjaranniku käsutusesse sattus see leht, kus on avaldatud Jõhvis Keskerakonna nimekirjas kandideerinute nimed ja kandidaadinumbrid 6. oktoobriil 2017. aastal toimunud Keskerakonna kampaaniaürituselt. Foto: Repro

Jõhvi vallavalitsus otsustas avalikku hanget korraldamata tellida valla tegevust kajastavate videofilmide ja reportaažide tootmise osaühingult Kaldre Grupp, mille juhatuse liige on Dmitri Kaldre,  kelle selgeltnägijast abikaasa Ilona Kaldre on Jõhvi võimuliitu kuuluv volikogu liige. 

Keskerakondlasest Jõhvi vallavanem Jüri Konrad teatas sel nädalal toimunud vallavalitsuse istungil väljaspool päevakorda, et vallavalitsus soovib tellida vastavalt vajadusele kuni kümme Jõhvi valla tegevust kajastavat videofilmi/reportaaži kuus Kaldre Grupilt. Konradi sõnul on teenuse maksumus 700 eurot.

Avalikku hanget ei toimunud, teenuse tellimisel lähtus vallavalitsus Jõhvi valla hankekorra punktist, mis sätestab hanke korraldamist alla väikehanke piirmäära tingimusel, et hanke teostamiseks on asutuse eelarves raha ette nähtud. Hanke maksumust alla piirmäära võimaldab käesoleva videohanke puhul hoida ka asjaolu, et seekordne leping kehtib vaid tänavuse aasta lõpuni. 

Alles tänavu oktoobris Valgamaalt Jõhvi vallavanemaks tulnud Jüri Konrad põhjendas Kaldre Grupi eelistamist sellega,  et teenuse osutaja on ka varem vallale samasisulist teenust osutanud ning pretensioone teenuse kvaliteedi kohta pole olnud. Jõhvi vallavalitsus, kuhu kuuluvad ka Isamaa liige Evelyn Danilov ja parteitu Toomas Nael, nõustus vallavanema ettepanekuga. 

2015. aastal asutatud Kaldre Grupp ei ole käibemaksukohuslane. Tööjõumakse on firma sel aastal maksnud keskmiselt 180 eurot kuus. 

Dmitri Kaldre abikaasa Ilona Kaldre kandideeris 2017. aastal Jõhvi volikogusse Keskerakonna nimekirjas, kuid ei kuulu ise erakonda. Ta sai 57 häält. Volikogusse pääses ta tänavu suvel Martin Repinski teise asendusliikmena, kui Repinski elukaaslane Jekaterina Vassiljeva, kes oli seni Repinski asendusliige volikogus, lõpetas oma saadikuvolitused. Ilona Kaldre hääletas septembris keskerakondlasest eelmise vallavanema Max Kauri umbusaldamise poolt ja ühines koalitsiooniga, mis valis oktoobri alguses uueks vallavanemaks Jüri Konradi.

Volikogus kultuurikomisjoni kuuluv Ilona Kaldre peab novembris volikogust lahkuma juhul, kui Martin Repinski tuleb volikogusse tagasi, nagu ta on varem kinnitanud. Uue võimuliidu kokkuleppe kohaselt peaks riigikogu liige Martin Repinski saama ka Jõhvi vallavolikogu esimeheks. 

Keskerakonna Jõhvi piirkonna juhatus tegi reedel Keskerakonna juhatusele ettepaneku heita Repinski seoses põhikirjale mittevastava tegevusega Jõhvis parteist välja. Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles Postimehele, et juhatus ei kavatse Repinskit erakonnast välja heita.  

2017. aasta kohalike valimiste kampaanias reklaamis Ilona Kaldre end selgeltnägijana. Keskerakonna kandidaate tutvustanud reklaamlehes "Jõhvi inimesed" oli pealkirjades Kaldre puhul muu hulgas esile tõstetud, et ta ennustas täpselt Marina Kaljuranna saatus presidendivalmistel, et ta aitas selgeltnägijana leida Soome kadunud eestlast, et ta ennustas Anu Saagimile täpselt abielulahutust, aga muu seas rõhutas reklaamleht ka seda, et esimesena õnnitles Ilona Kaldret sünnipäeva puhul Putin, ja lisatud oli pilt, kuidas Kaldre poseerib koos Edgar Savisaarega. 

Näide Kaldre Grupi videotoodangust Youtube'is: Keskerakonna reklaamklipp 2017. aasta valimiskampaania ürituselt, mida nimetati Pargi keskuse nurgakivi panekuks (tegelikult asetati nurgakivi paika alles rohkem kui aasta aega hiljem). 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles