Viru vanglas läheneb nakatunute arv sajale

Põhjarannik
Copy
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti suurimaks koroonaviiruse leviku koldeks kujunenud Viru vanglas oli pühapäeva õhtuks nakatunud juba 93 inimest; neist 91 on vangid ja kaks töötajad. 

Pühapäeval said koroonaviiruse diagnoosi viis vangi, kel esimene test oli andnud negatiivse vastuse. Kuna neil ilmnesid seejärel koroonaviiruse sümptomid, tehti neile uus test, mis seekord osutus positiivseks, teatas vanglate pressiesindaja. Tema sõnul on sel nädalal kavas veel testida vange, kelle esmane test oli negatiivne. 

Peale 91 vangi ja kahe vanglaametniku on positiivse proovi andnud ka kaks vanglas vange õpetanud õpetajat. Justiitsministeeriumi ja terviseameti kinnitusel pääses viirus vanglasse eelmisel neljapäeval toimunud õppetunni ajal ühe varem haigestunud õpetaja kaudu. 

Viru vanglas on kokku ligikaudu 700 vangi, kellest koroonasse nakatunute osakaal ulatub üle 13 protsendi. 

Arvestamata pühapäeva õhtul selgunud viit uut nakatumist, mis lähevad terviseameti süsteemis esmaspäevasesse arvepidamisse, lisandus viimase ööpäeva jooksul Ida-Virumaale kuus uut haigusjuhtu. Neist kolm on seotud nakatumisega töökohal, ühel juhul saadi viirus koolist ja ühel juhul tuttavalt. Üks haigusjuht toodi sisse Inglismaalt. 

Ida-Virumaal on seitse aktiivset koroonakollet, millest suurim on 93 inimesega Viru vangla kolle. Eelkõige seoses selle suure koldega on haigestunud inimeste arv Ida-Virumaal tõusnud taas üle kahesaja: 221. Terviseameti jälgimisel on nagu mõned nädalad tagasi maakonnas taas üle tuhande inimese. 

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Ida-Virumaal tõusnud tasemele 122,9. Eesti keskmine on 72,31. 

Alates pandeemia algusest on koroonaviirus diagnoositud 915 Ida-Virumaa elanikul. Neist 619 haigusjuhtu ilmnesid septembri- ja oktoobrikuu jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles