Õpilasfirmade laat annab ettevõtluse kogemuse

Põhjarannik
Copy
Noortele on ettevõtluse kogemust pakutud varemgi, näiteks Jõhvis toimunud ettevõtete messil, mis toimus projekti "Üks päev ettevõtjana" raames.
Noortele on ettevõtluse kogemust pakutud varemgi, näiteks Jõhvis toimunud ettevõtete messil, mis toimus projekti "Üks päev ettevõtjana" raames. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru ettevõtluskeskus kutsub osalema vabaühenduste ja õpilasfirmade heategevuslikul laadal, kuhu saab registreeruda 13. novembrini.

Laat toimub 28. novembril Vaba Lava Narva teatrikeskuses, kuhu kogunevad haridusprogrammi Ettevõtlik Kool õppeasutuste noorte meeskonnad ja kohalikud mittetulundusühingud. Osalejad saavad tutvustada või ka müüa oma teenust või toodet, mis on kavandatud kogukonna elu parandamiseks, selgitas Ida-Viru ettevõtluskeskuse vabaühenduste konsultant Marju Uustalu. 

"Laadal osalemine annab võimaluse näidata oma edulugusid, luua uusi kontakte, rakendada õpitut päris elus. Samuti arendada oma tugevusi ja andeid ning mitmekesistada õppimist."

Uustalu sõnul sõltub Ida-Virumaa edu just ettevõtlikest inimestest ning ettevõtluspädevusi peab arendama maast madalast.

"Ida-Virus on ettevõtlusaktiivsus võrreldes teiste maakondadega väike ning Ida-Viru koolide side majandusõppega tagasihoidlik. Ettevõtliku Kooli tegevused süstivad ettevõtluspisikut. Eesmärk on, et iga laps ja noor saaks osaleda vähemalt ühes praktilises tegevuses, mis annab ettevõtluskogemuse."

Laat toimub annetamistalgute nädalal ja kohapeal on kõigil võimalus annetada. Sel päeval võtavad kümned vabaühendused üle Eesti ette mitmesuguseid tegevusi, et koguda annetusi ühiskondlike probleemide lahendamiseks ning kutsuda inimesi üles endale olulist valdkonda toetama. Eelmisel aastal koguti 111 kampaania ja ürituse raames kokku 128 000 eurot.

Laada ajal tunnustatakse ka Ida-Virumaa tublimaid mittetulundusühinguid. Kandidaate võivad Ida-Viru ettevõtluskeskusele kuni 13. novembrini esitada nii eraisikud, kodanikuühendused, ettevõtjad, kohalikud omavalitsused kui ka riigiasutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles