Narvas lähevad kõik koolimajad kinni (7)

Copy
Narva Kesklinna gümnaasium.
Narva Kesklinna gümnaasium. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Alates neljapäevast Narva lapsed kooli ei lähe - linnavalitsus suunas terviseameti soovitusel kõik  linna üldhariduskoolid ja huvikoolid kodusele distantsõppele.

Linnavalitsuse teatel ajendas sellist otsust tegema viimase nädala jooksul mitmetes linnaasutustes kiiresti kasvanud koroonasse nakatunute arv.  

"Viimasel ajal on mitmes linna asutustes aset leidnud COVID-19 nakkuse puhangud, ja haigestunud inimeste kiire kasv on muutnud koroonaviiruse leviku olukorda Narva linnas väga tõsiseks," teatas linnavalitsus sotsiaalmeedias. 

Kontaktõpe seiskub ka Narva laste loomemajas, muusikakoolis, kunstikoolis, noorte meremeeste klubis, kahes spordikoolis.

Juba alates eelmisest laupäevast oli suletud Narva jäähall, kust viirusepuhang suuremaks levis. Nüüdsest on kinni ka spordikeskus, Rugodivi kultuurimaja ja noortekeskus.  

Vanalinna riigikooli direktor Tatjana Stepanova sõnas Põhjarannikule, et riigikoolis lähevad distantsõppele vaid gümnaasiumiklassid. Nooremate klasside õpilased käivad koolis edasi, aga neid püütakse koolimajas ja klassides senisest rohkem hajutada.

Narva lasteaiad jäävad esialgu avatuks. 

Ida-Virumaal on 480 nakatunut

Ida-Virumaal on koroonat põdevate elanike arv tõusnud 480ni, terviseameti jälgimisel on üle kolme tuhande inimese. 

Viimase 14 päeva haigestumine 100 000 elaniku kohta tõusis kolmapäeva hommikuks Ida-Virumaal rekordilisele tasemele 280,8. Eestis tervikuna oli see näitaja poole väiksem.  

Viimase ööpäeva jooksul lisandus Ida-Virumaale 53 uut nakatunut. 27 juhul nakatuti pereringis, ühel juhul lasteaias, kahel juhul tööl, ühel juhul trennis ja kolmel juhul koolis. Ülejäänud juhtumite nakatumise asjaolud on veel selgitamisel.

Ida-Virumaal on praegu kümme aktiivset nakkuskollet, millest suurim on Viru vanglas, millega on seotud 208 inimest. Narva Paemurru spordikooliga seotud nakatunud inimeste arv on tõusnud 43ni. Sillamäe Vanalinna kooli koldes on 38 inimest. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles