Kohus ei rahuldanud Kohtla-Järve linnapea hagi kohaliku aktivisti vastu

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve linnapea kaebas kohaliku aktivisti kohtusse, ent kaotas esimeses astmes.
Kohtla-Järve linnapea kaebas kohaliku aktivisti kohtusse, ent kaotas esimeses astmes. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus jättis rahuldamata Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko hagi kohaliku aktivisti vastu, kellelt meer nõudis väidetavalt ebaõigete andmete ümberlükkamist. 

 "Jätta Ljudmila Jantšenko hagi Sergei Butšinski vastu ebaõigete andmete ümberlükkamise nõudes rahuldamata," seisab reedel, 13. novembril avaldatud otsuse resolutsioonis. Kohus jättis ka menetluskulud poolte endi kanda ja rahaliselt kindlaks määramata.

Vaidlus käis sel suvel sotsiaalvõrgustikus Facebook avaldatud postituste üle. Nimelt jagas kohalik aktivist Sergei Butšinski, kes on üks Ahtme õlitehase vastaste eestkõnelejaid, enda hallatavas grupis Kohtla-Järve linnaametniku Valeri Korbi postitatud videot linnapea Jantšenko kohtumisest keskkonnaminister Rene Kokaga. Video jagamist saatis tema kommentaar selle kohta, et võimud otsustavad asju omavahel ning rahvaga ei räägita. 

Sellele postitusele reageerisid mitmed grupi liikmed kriitiliste kommentaaridega.

Seepeale otsustas Jantšenko Butšinski vastu kohtusse minna ning nõuda ebaõigete väidete ümberlükkamist. Mingit hüvitisenõuet ta ei esitanud. Jantšenko väitis oma hagis, et teda on seal süüdistatud altkäemaksu võtmises ja selles, et tehase ehitamise korral saab ta 10 protsenti altkäemaksu, ning nõudis nende väidete ümberlükkamist. 

Kohus andis pooltele aega lahendada vaidlus kokkuleppega, ent Butšinski polnud sellega nõus. 

"Ma ei näe mõtet mingiks kokkuleppeks, sest me pole mitte milleski süüdi. Jantšenko isegi ei tõendanud, et need kommentaarid tema kohta käisid. Mul pole millegi eest vabandust paluda," sõnas Butšinski Põhjarannikule.  

Viru maakohtu otsust on pooltel võimalik vaidlustada 30 päeva jooksul Tartu ringkonnakohtus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles