Narva võimuvahetuse kindlustasid seitse võimufraktsioonist lahku löönud saadikut

Ilja Smirnov
Copy
11. novembril otsustas Narva linnavolikogu linnapea Aleksei Jevgrafovi ja volikogu esimehe Irina Janovitši ametist tagandada.
11. novembril otsustas Narva linnavolikogu linnapea Aleksei Jevgrafovi ja volikogu esimehe Irina Janovitši ametist tagandada. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Enne Narvas aset leidnud võimupööret tegid vandenõulased ära suure ja kohati salajase töö, et valitseva enamuse esindajad opositsiooni poolele üle tuleksid. Umbusaldusavaldust toetas lõpuks 17 saadikut, vajalik miinimum olnuks 16.

11. novembril toimunud Narva linnapea Aleksei Jevgrafovi umbusaldamise edu tagasid linnavolikogus ülekaalus oleva fraktsiooni Kodulinn Narva 21 liikmest seitse. Opositsionäärid suutsid neid veenda hääletama selle poolt, et vahetada välja linnapea ja volikogu esimees, kelle seesama fraktsioon oli varem ise ametisse nimetanud. Ent volikogu esimehe Irina Janovitši vastu hääletamiseni asi ei jõudnudki, kuna too astus ise tagasi.

Neli neist seitsmest saadikust on munitsipaalasutuste juhid ehk siis sõltuvad oma töös neist, kelle vastu nad hääletasid. Jelena Kavrus on Narva täiskasvanute kooli juhataja, Jekaterina Golubtsova ja Heli Adamovitš juhatavad Narva lasteaedu (Adamovitš korraga kahte) ning Tatjana Stolfat on Narva sotsiaaltöökeskuse juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles