Keskerakonna populaarsus Ida-Virumaal on sügisel järsult vähenenud

Erik Gamzejev
Copy
Keskerakond on riigikogu valimistel olnud Ida-Virumaal aastakümneid kõige populaarsem, aga samas on häältesaak pidevalt vähenenud.
Keskerakond on riigikogu valimistel olnud Ida-Virumaal aastakümneid kõige populaarsem, aga samas on häältesaak pidevalt vähenenud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik / Arhiiv

Keskerakonna Ida-Viru piirkonna juhi Marek Kullamägi arvates on Keskerakonna populaarsuse languse maakonnas põhjustanud erakonnaga seotud skandaalid Jõhvis ja Narvas. 

Keskerakond on küll jätkuvalt veel kõige populaarsem erakond Ida-Virumaal, kuid tema toetus sulab. Turu-uuringute ASi poolt ERRi tellimusel tehtud uuringust ilmnes, et novembri esimeses pooles oli Keskerakonna toetus Ida-Virumaal langenud 35 protsendile. Oktoobris oli see 43 ja septembris 49 protsenti.

Mõned aastad tagasi ulatus Keskerakonna populaarsus maakonnas 60-70  protsendini. Uuringutulemusi kinnitasid ka valimistulemused, kus Keskerakonnal õnnestus koguda samas suurusjärgus hääli nii riigikogu valimistel kui ka kohalikel valimistel Narvas, Sillamäel ja Kohtla-Järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles