Aveli Uustalu teenis Eesti parimana pääsu maailma karika etapile

Erik Gamzejev
Copy
Aveli Uustalu oli pühapäeval Põhja-Soomes toimunud võistlusel Eesti parim naissuusataja ja saab sel nädalavahetusel osaleda maailma karika etapil.
Aveli Uustalu oli pühapäeval Põhja-Soomes toimunud võistlusel Eesti parim naissuusataja ja saab sel nädalavahetusel osaleda maailma karika etapil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Illuka lähistelt Ohakvere külast pärit Aveli Uustalu tegi Põhja-Soomes Olosel hea hooaja avavõistluse, jäädes 5 km klassikadistantsil maailma paremikku kuuluvale venelannale Natalja Neprjajevale alla vaid ühe minuti ja 19 sekundiga. 

Alutaguse suusaklubi esindav 20aastane Uustalu oli sel võistlusel Eesti naistest parim. Tema treener Timo Juusalu tõi arengumärgina esile, et eelmisel aastal kaotas Uustalu samal võistlusel Neprjajevale rohkem kui kahe minutiga.

Et Olosel toimunud sõit oli ka Eesti koondise katsevõistlus, siis saab Aveli Uustalu ka võimaluse nädalavahetusel võimlause startima ka murdmaasuusatamise maailma karika etapil, mis toimub Põhja-Soomes Kuusamo lähedal Rukal. 

MK etapil on naistel kavas kolm võistlust: reedel on klassikasprint, laupäeval 10 km klassikas ja pühapäeval 10 km jälitussõit vabastiilis.

Aveli Uustalu on täiskasvanute maailma karika etapil seni osalenud vaid ühel korral. Tänavu jaanuaris sai ta Saksamaal Oberstdorfis 1,5 km klassikasprindi eelsõidus 69 osaleja seas 68. koha. Eelsõidu võitnud Neprjajevale jäi ta alla 31 sekundiga. 

Timo Juursalu sõnas tookord Põhjarannikule, et ta õpilane läbi ei põlenud. "Aveli alustas väga ilusasti: tuli poole maa peal teise tõusu otsas veel 50. vaheajaga. Aga viimasel tõusul jõud ikkagi rauges ja lõpp vajus täiesti ära. Maailma karika rada lihtsalt on nii raske," tõdes ta. 

Juursalu sõnul oli positiivne, et Uustalu sai sellisel võistlusel näha, kus maailma tipud asuvad. "Kui on tahtmist nendega rinda pista, siis tuleb veel kõvasti tööd teha. Eks see oligi rohkem õppereis, kus sai kogeda ka suurvõistluse rutiini ja õhkkonda, mis on ikka natuke teistsugune, kui väiksematel mõõduvõtmistel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles