Lüganuse volikogu esimehe umbusaldamine kukkus läbi

Põhjarannik
Copy
Risto Lindeberg.
Risto Lindeberg. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neljapäeval toimunud Lüganuse volikogu istungil ei läinud läbi volikogu esimehe Risto Lindebergi umbusaldamise teel tagandamine: tema mahavõtmise poolt oli kaheksa saadikut, vastu kümme. 

Umbusaldusavaldus anti Risto Lindebergile üle eelmisel istungil. Lüganuse volikogu opositsioon süüdistas teda seaduserikkumises, kuna volikogu ei võtnud ettenähtud ajal hääletusele rahvaalgatusena tulnud seaduseelnõu, mis oleks andnud eitava seisukoha Murru lubjakivikarjääri rajamise kohta. Lisaks leidis opositsioon, et volikogu esimees blokeerib kohalike inimeste õigust kohalikus elus kaasa rääkida ning seab oma huvid ja tasu vallakodanike huvidest kõrgemale. 

Umbusaldushääletuse eel opositsioon oma seisukohti lähemalt põhjendada ei soovinud. Istungil viibinud kaheksa opositsioonis olevat saadikut hääletasid umbusalduse poolt. Sellele järgnenud punktide hääletamisest opositsioon enam osa ei võtnud. Kokku oli volikogus arutlusel 18 punkti. 

Kui eelmisel istungil hääletasid opositsioonisaadikud rahvaalgatusena volikogu päevakorda jõudnud eelnõu poolt ehk andsid Murru lubjakivikarjääri kohta eitava seisukoha, siis arendaja OÜ Kaltsiumkarbonaat vastas sellele vaidega, kus nõutakse ebaseadusliku otsuse tühistamist. Muu hulgas vihjatakse vaides sellele, et ka vallavalitsuse tellitud õiguslik analüüs eelnõu kohta ütles selgelt, et see on vastuolus varem tehtud otsusega, kus volikogus vastu võetud eitav seisukoht tuli kaalukate argumentide puudusel tühistada. Uus eelnõu oli sisuliselt aga eelmise kordus ning argumendid seal polnud muutunud. 

Kas volikogu hakkab vaiet arutama oma detsembri istungil, pole Lindebergi sõnul veel selge. "Süveneme õiguslikesse küsimustesse järgmisel nädalal ning siis otsustame, kuidas edasi minna," ütles Lindeberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles