Sel nädalal on koroonaviiruse diagnoosi saanud ligemale 600 idavirulast

Põhjarannik
Copy
Lõppeva nädala jooksul on posiiiivseks osutunud 606 Ida-Virumaa elaniku koroonatest.
Lõppeva nädala jooksul on posiiiivseks osutunud 606 Ida-Virumaa elaniku koroonatest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lõppeva nädala jooksul on koroonaviiruse diagnoosi saanud 576 Ida-Virumaa elanikku, viimase ööpäeva jooksul tuli juurde 109 uut nakatunut. Haigestumise tase 100 tuhande elaniku kohta on ligemale 750. 

Terviseameti teatel sa viimati  26 inimest viiruse pereliikmelt, 12 töökohalt, 11 tuttavalt ja üheksa koolist. Ühel juhul nakatuti Kaitseväes, ühel juhul hoolekandeasutuses ja üks juhtum toodi sisse Venemaalt. Ülejäänud viimase ööpäevaga lisandunud nakkusjuhtumite asjaolud on selgitamisel.

Virumaal on terviseameti jälgimisel 5400 inimest, kellest haigestunud on 1069. Neist ligemale pooled, ehk 467 on Narva elanikud. 

14 päeva haigestumus 100 tuhande elaniku kohta tõusis  Ida-Virumaal uuele rekordtasemele 744,8. Kogu Eestis on see näitaja 332,2. Alates pandeemia algusest on koroonaviirus diagnoositud 2473 Ida-Virumaa elanikul. Neist enam kui tuhandel on viirus tuvastatud kahe viimase nädala jooksul.

Ida-Virumaal tuvastatud koroonakollete arv on tõusnud 23ni. Koolikoldeid on kuus: Sillamäel kaks, Kohtla-Järvel kolm ja Jõhvis üks. Nii Narvas kui ka Kohtla-Järvel on üks lasteaiakolle. Töökohakoldeid on kokku viis: kolm Narvas, üks Sillamäel, üks Jõhvis.  Narvas on kaks asutuse kollet, Sillamäel on üks asutuse kolle.  Sillamäel on huvitegevuse kolle. Toila vallas on tuttavate kolle ning Lüganuse vallas on perekonna kolle. Koroonakolded on nii Narva haiglas kui ka Ida-Viru keskhaigla Kohtla-Järve Järve linnaosas asuvas taastusravi- ja õendusabikliinikus. Viimasega on seotud ligemale sada nakatunut. 

Kogu Eestis analüüsiti viimase ööpäeva jooksul 5278 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 355 ehk 6,7% testide koguarvust. 

29. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 191 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on seitse patsienti. Koju saadeti üks inimene. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati möödunud ööpäeva jooksul kokku 16. Üks inimene viidi üle teise haiglasse ja üks inimene mitte-COVID-19 osakonda.

Ööpäeva jooksul suri kolm koroonaviirusega nakatunud inimest: 62aastane naine, 87aastane mees ja 95aastane naine. Kokku on Eestis surnud 112 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles