COVID-väljakutsete arv tõusis Ida-Virus kolm korda, kiirabi kaasab lisajõude

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Sel nädalal on kiirabi väljakutsete arv maakonnas hüppeliselt tõusnud.
Sel nädalal on kiirabi väljakutsete arv maakonnas hüppeliselt tõusnud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reedel, 4. detsembril, asub Ida-Virumaal Karell kiirabi päevasesse vahetusse lisabrigaad, et säilitada hädaabiteenuse kvaliteet seoses kasvanud COVID-19 haigete väljakutsete arvuga.

Karell kiirabi teenindab väljakutseid eeskätt Jõhvi ja Kohtla-Järve piirkonnas, aga ka Kiviõli piirkonnas ja maakonna lõunaregioonis ning vajadusel abistab Sillamäel.

Häirekeskuse Ida regiooni juht Janek Murakase sõnul on sel nädalal COVID-19 patsientide väljakutsete arv võrreldes eelmise nädalaga kasvanud pea kolm korda. „Ühtlasi on väljakutsete põhjal täheldatav asjaolu, et koroonaviirus on taas vaikselt hooldekodudesse jõudmas. See tähendab, et juba lähiajal võib koroonaviiruse väljakutsete osakaal kasvada veelgi,“ ütles Murakas.

Karell Kiirabi Ida piirkonna teenusejuht Ivetta Sakkart-Linnard tõdes, et koroonaviiruse patisentide väljakutsete hoogustumise valguses otsustati päevasesse vahetusse välja panna üks lisakiirabibrigaad. „Uute võimalike kollete tõttu otsustasime ennetavalt täiendada kiirabi ridasid veel ühe kiirabibrigaadiga, et säilitada hädaabiteenuse kättesaadavus ning ühtlustada kiirabitöötajate koormust,“ lisas Karell Kiirabi Ida piirkonna teenusejuht.

Veel kolmapäeval kinnitas Sakkart-Linnard Põhjarannikule, et kiirabi töötab tavarežiimis ning lisajõude pole kaasatud, kui ollakse valmis vajadusel 1-2 brigaadi lisamiseks. 

Varem on seoses koroonaviiruse levikust tuleneva koormuse suurenemisega lisanud ühe täiendava kiirabibrigaadi ka Narva linna teenindav Narva haigla. 

Alates reeest hakkab Ida-Virumaal töötama 15 kiirabibrigaadi – 6 Jõhvi ning Kohtla-Järve piirkonnas, 7 Narva ning Sillamäe piirkonnas ning Kiviõlis ja Iisakus kummaski 1 kiirabibrigaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles