Avarii Soome tuumajaamas võimaldas panna põlevkivijaamad täisvõimsusel tööle

Põhjarannik
Copy
Raine Pajo sõnul kinnitas neljapäeval elektriturul toimunud intsident taas kord, kui vajalik on juhitav tootmisvõimsus, mida on võimalik igal hetkel käivitada.
Raine Pajo sõnul kinnitas neljapäeval elektriturul toimunud intsident taas kord, kui vajalik on juhitav tootmisvõimsus, mida on võimalik igal hetkel käivitada. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva elektrijaamad aitasid eile Olkiluoto tuumajaama avarii järel tagada regiooni elektri varustuskindluse ja hoidsid ära kõrgemad elektri hinnad.

Neljapäeva keskpäeval seiskus avarii tagajärjel Soomes Olkiluoto tuumajaama 2. reaktor võimsusega 890 MW. Kuna kogu regioonis oli külma ilma tõttu suur elektritarbimine ja taastuvenergiat oli turul vähe, tuli elektri puudujäägi kompenseerimiseks kiiresti käivitada Narva elektrijaamades lisatootmisvõimsused mahus 340 MW, teatas Eesti Energia. 

Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo ütles, et neljapäeval elektriturul toimunud intsident kinnitas taas kord, kui vajalik on juhitav tootmisvõimsus, mida on võimalik igal hetkel käivitada. "Et inimeste toad oleksid valged ja soojad, peab elektriliini otsas olema töötav elektrijaam ning neljapäeval aitas Narva elektrijaamades kahe lisaenergiaploki käivitamine ära hoida avariielektrijaamade käikulaskmise ning veelgi kõrgemad elektri turuhinnad," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles