Suletud ettevõtted ootavad kiiret ellujäämisabi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Turismiklastri kriisiküsitlus näitas, et ühe suure spaa sulgemine üheks kuuks maksab ligi 350 000 eurot. Taasavamiskulu on samas mahus. Pildil on Meresuu spaa.
Turismiklastri kriisiküsitlus näitas, et ühe suure spaa sulgemine üheks kuuks maksab ligi 350 000 eurot. Taasavamiskulu on samas mahus. Pildil on Meresuu spaa. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Valitsuse otsusega 12. detsembrist suletud Ida-Viru ettevõtted ootavad sel nädalal valitsuse otsust, millise ja kui suure toetusega nad saavad arvestada, et elus püsida.

Ida-Viru turismiklastri koordinaator Kadri Jalonen märkis, et ainuüksi maakonna majutusasutuste üheks kuuks sulgemine koos taasavamisega maksab ligi 4 miljonit eurot.

"Käive langeb sulgemisotsusega valdavalt null euroni ja juba kevadest kriisis sektoril varud puuduvad. Koondamine ohustab ligemale 50 protsenti turismisektori töötajatest, kui sulgemistoetust kohe ei tule," rõhutas ta. Selle aasta oktoobri seisuga on Ida-Viru turismisektoris tegutsevaid ettevõtteid ja asutusi 160 ning töötajaid 1500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles