Valitsus pikendas piiranguid Ida-Virumaale, lubades majutuskohad avada

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Mäetaguse mõisas tegutsev spaahotell, nagu ka teised Ida-Viru sarnased majutuskohad, tohib küll 28. detsembrist avada uksed ööbijatele, ent spaateenus jääb endiselt keelatuks.
Mäetaguse mõisas tegutsev spaahotell, nagu ka teised Ida-Viru sarnased majutuskohad, tohib küll 28. detsembrist avada uksed ööbijatele, ent spaateenus jääb endiselt keelatuks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Valitsus kehtestas Ida-Virumaa omadega sarnased piirangud ka kõrge nakatuvusega Harjumaal, samas lubatakse Ida-Virumaal avada majutuskohad, mis on kinni olnud alates 12. detsembrist. 

Valitsus pikendas Ida-Virumaale kehtestatud piiranguid, mis algul pidid kehtima 4. jaanuarini. 

28. detsembrist kuni 17. jaanuarini kehtivad samasugused piirangud Harjumaal ja Ida-Virumaal.

Meelelahutusteenuste osutamine on jätkuvalt keelatud igal pool, nii kasiinodes, bowling'u- ja piljardisaalides, täiskasvanute klubides kui ka majutusasutuste ruumides. Majutusettevõtted tohivad aga pakkuda majutusteenust, mis seni oli Ida-Virumaal keelatud.

Klientidele peavad olema suletud kõik toitlustusettevõtete müügi- ja teenindussaalid. Toidu kaasamüük ning sellega seotud kullerteenus jääb lubatuks.

Külastajatele peavad uksed sulgema kõik spordiobjektid, sealhulgas spordiklubid, saunad, spaad, basseinid, veekeskused ja ujulad. Piiranguid ei kohaldata professionaalsetele sportlastele, sealhulgas meistriliiga võistkondadele, koondislastele ja koondise kandidaatidele. Samuti ei kehti piirang erivajadustega inimestele.

Koolid jäävad valitsuse otsusel suletuks 10. jaanuarini ehk koolivaheaja lõpuni. 

Täiendavalt arutas valitsus ka majanduselu oluliselt mõjutavate piirangute kompensatsioone sektorite kaupa Harjumaal ning piirangute pikendamisest tulenevaid kompensatsioone Ida-Virumaal. Harjumaa ettevõtetele suunatud kompensatsioonimeetmed puudutavad nii majutust, toitlustust, meelelahutust (kasiinosid) kui ka kultuuri, sporti, erahuviharidust ja -tegevust. Meetmed hõlmavad kokku 23 miljonit eurot. Meetmete sisuks on tööjõumaksude kompenseerimine maakonnas asuvate töökohtade järgi, samuti kultuuri- ja haridusvaldkonna kaudu suunatavad toetused.

Eelmisel nädalal eraldas valitsus piirangutest tulenevate kahju hüvitamiseks Ida-Virumaal end sulgema pidanud ettevõtetele 2,1 miljonit eurot. See raha on mõeldud seni kuni 4. jaanuarini kehtima pidanud piirangute tagajärgede katteks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles