Narva juhtivad keskerakondlased ütlesid lahti koostööst Yana Toomiga (7)

Copy
Tarmo Tammiste (vasakul) oli pikki aastaid Narva linnapea. Keskerakonda on ta kuulunud 23 aastat.
Tarmo Tammiste (vasakul) oli pikki aastaid Narva linnapea. Keskerakonda on ta kuulunud 23 aastat. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Keskerakonna Narva piirkonna kuus juhatuse liiget, kelle seas on ka endine kauaaegne linnapea Tarmo Tammiste, ütlesid lahti koostööst piirkonna juhi Yana Toomiga. Viimane omakorda väidab, et pöördumisele kirjutasid alla vaid neli juhatuse liiget, ja soovitab Tammistel võtta palderjani.

Narva keskerakondlaste uue sisetüli põhjuseks on Yana Toomi katse tuua Keskerakonda endine linnapea Aleksei Jevgrafov ja 12 volikogu liiget, kes jäid opositsiooni novembris toimunud võimupöördega, mille läbiviijate seas olid ka tuntud keskerakondlased Tarmo Tammiste ja Mihhail Stalnuhhin. 
 
Keskerakonna juhatusele saadetud pöördumises avaldavad Narva linnavolikogu liige ning majandus- ja kommunikatsiooniministri nõunik Tarmo Tammiste ja veel viis piirkonna juhatuse liiget oma nördimust ja kategoorilist vastuseisu tegevusele, millega üritatakse piirkonna juhatuse nõusolekuta võtta erakonda vastu uusi liikmeid. 
 
Jevgrafov ja tema kaasvõitlejad, kelle seas on ka endine linnavolikogu esimees Irina Janovitš, esitasid Keskerakonda astumise avaldused Ida-Viru piirkonna Toila osakonna kaudu. Otsuse, kas võtta nad vastu või mitte, teeb lähiajal Keskerakonna juhatus.
 
"Niisugune tegevus heidab varju erakonnale ja lõhestab seda, näidates, et mõned erakonna liikmed peavad oma isiklikke ambitsioone kõrgemaks ja on valmis selle nimel astuma täiesti mõistetamatuid samme, mis võivad endaga kaasa tuua tõsiseid tagajärgi kogu erakonna jaoks," on kirjas pöördumises. 
Toom leidis samas, et tekkinud olukord on konstruktiivne ja tuleb kasuks. "Viimasel kahel aastal on partei Narva piirkond olnud tukkuv struktuur. Nüüd on alanud liikumine ja see on ju hea," ütles Toom, kes on ise selle "tukkuva struktuuri"  juht.

Ta pooldas ka suhete silumist Narva keskerakondlaste ja nende volikogu liikmete vahel, kes soovivad keskerakondlaseks saada. See võimaldaks Toomi meelest luua volikogu, kus poleks ei koalitsiooni ega opositsiooni ja tegutseda võiks hiljuti sõlmitud koalitsioonileppe alusel, sest see kattub suures osas sellega, mida tegi Jevgrafovi linnavalitsus. 

Narva volikogu peaks hakkama uut linnapead ja volikogu esimeest valima sel kolmapäeval toimuval istungil. Uue võimuliidu linnapea kandidaat on praegune riigikogu liige sots Katri Raik. Opositsioon esitab suure tõenäosusega kandidaadiks taas Aleksei Jevgrafovi, kes sai detsembri keskel sihtasutuse Narva Haigla tegevjuhiks. Jevgrafov on öelnud, et lahkub haiglast, kui volikogu valib ta taas linnapeaks. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles