Katri Raik sai Narva linnapeaks (1)

Põhjarannik
Copy
Katri Raik on just äsja valitud Narva linnapeaks
Katri Raik on just äsja valitud Narva linnapeaks Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu valis täna uueks linnapeaks riigikogust lahkunud endise siseministri ja sotsiaaldemokraadi Katri Raigi, mis tähendab novembris alanud võimupöörde lõpule viimist piirilinnas. 

Raigi poolt hääletas 18 volikogu liiget. 

Narva eelmine linnapea Aleksei Jevgrafov sai 11 häält. 

Katri Raik ütles, et lubab olla linnapeaks kogu Narva linnale ja selle inimestele ning volikogus nii koalitsioonile kui ka opositsioonile. 

Katri Raigi esitas linnapea kandidaadiks keskfraktsiooni poolt Tarmo Tammiste, kes  märkis, et Raik on Narvaga seotud olnud üle 20 aasta ja tal on tugev poliitiline kogemus nii riigikogust kui ka siseministri ametist.

Fraktsiooni Kodulinn Narva poolt seadis endine volikogu esimees Irina Janovitš meeri kandidaadiks endise linnapea Aleksei Jevgrafovi, kellest sai detsembri keskel Narva haigla tegevjuht. Janovitš põhjendas Jevgrafovi esitamist tema toetuseks kogutud 2858 narvalase allkirjaga. 

Enne linnapea valimist sai volikogu esimeheks samuti uue koalitsiooni kandidaat, linna sotsiaalabikeskuse juhataja Tatjana Solfat. Tema poolt hääletas 19 volikogu liiget. Üks saadik hääletas tema vastu, rikutud sedeleid oli kümme. Üks saadik puudus istungilt.

Stolfat on praegu parteitu, kuid kavatseb astuda Keskerakonda ja temast võib saada Yana Toomi asemel  ka erakonna Narva piirkonna esimees.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles