20 sentimeetri paksusele jääle minek on riigi arvates ohtlik (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kuigi Voka tiigi jää on ohutu paksusega, ei tohi ametliku korra järgi sellele minna. Ent sellest hoolimata on kohalikud rajanud sinna liuvälja ning kaubelnud päästeametilt luba uisutamas käia.
Kuigi Voka tiigi jää on ohutu paksusega, ei tohi ametliku korra järgi sellele minna. Ent sellest hoolimata on kohalikud rajanud sinna liuvälja ning kaubelnud päästeametilt luba uisutamas käia. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi Ida-Virumaal on järvedel-tiikidel jää paksus kohati juba 20 sentimeetrit, peab riik seal uisutamist ja kalastamist endiselt ohtlikuks ning koolivaheajal on lastel seal uisutamine olnud ametlikult keelatud.

Toila valla Voka spordihalli siseruumides on küll koroonapiirangute tõttu kogu tegevus seiskunud, ent selle aasta algusest laenutatakse lastele seal tuube ning uiske. Hoolimata asjaolust, et päästeameti peadirektori käskkirjaga on üle Eesti siseveekogude jääle minek keelatud, on kohalikud aktivistid Voka tiigile rajanud liuvälja − praegu ulatub jää paksus 18-19 sentimeetrini. Iga päev võib seal talvemõnusid nautimas näha paarikümmend last. 

Mine või autoga 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles