Aa külas asuvas pansionaadis hukkus põlengus kolm inimest

Copy
Põleng Männiku pansionaadis.
Põleng Männiku pansionaadis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Teisipäeva hilisõhtul puhkes Lüganuse vallas Aa külas asuvas Männiku pansionaadis tulekahju, milles hukkus kolm inimest.

Päästeameti pressiesindaja ütles Põhjarannikule, et häirekeskus sai teate tulekahjust õhtul kell 22.16. Kui algselt teatati, et põleng on Aa hooldekodus, siis tegelikult juhtus õnnetus umbes pool kilomeetrit eemal asuvas Männiku pansionaadis.

Sündmuskohal oli kümneid politsei-, pääste- ja kiirabiautosid, Südaöö paiku oli puidust pansionaadi hoone lausleekides, kuid selleks ajaks olid päästjad hoones olnud ja eluga pääsenud inimesed evakueerinud kõrval asuvasse hoonesse.

"Juhtus suur õnnetus," ütles öösel sündmuspaigal Põhjarannikule Lüganuse vallavanem Andrea Eiche, kelle sõnul elas pansionaadis üle 40 inimese, kellest kolm hukkusid ja vähemalt üks vajas ka haiglaravi. 

Eiche sõnul asuti öölsel pansionaadi elanikke paigutama appi tulnud lähikonna majutusasutustesse - Saka Cliffi hotelli ja Kiviõlis asuvatesse Everesti ja Tuhamäe hostelitesse. "Organiseerime koostöös nende hostelitega, et inmesed saaksid sooja joogi ja suupisteid ning hommikusöögi. Pansionaati pidava ettevõtjaga on kokkuleppe, et hommikul transporditakse elanikud tema teise hooldekodusse," ütles ta. 

Millest tulekahju alguse võis saada, pole praegu teada. 

Päästeameti teatel osalesid kustutsutöödel Jõhvi, Kohtla-Järve, Iisaku, Rakvere, Sillamäe, Kiviõli ja Kunda päästjad.

Pansionaadi hoolealuste lähedased saavad täpsemat infot telefoninumbrilt 58 188 728.

Peaminister Jüri Ratas avaldas traagilise sündmustega seotud inimestele ja nende lähedastele kaastunnet. «Avaldan südamest kaastunnet hukkunute pereliikmetele ja lähedastele ning samuti kõigile hooldekodu elanikele ja töötajatele. Samuti soovin kõigile kannatanutele kiiret paranemist ning rahulikku peavarju evakueeritutele,» sõnas Ratas sotsiaalmeedias.

Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Päästjad tegelemas Männiku pansionaadi kustutamisega.
Päästjad tegelemas Männiku pansionaadi kustutamisega. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles