Ida-Virumaal lubatakse esmaspäevast söögikohad avada

Põhjarannik
Copy
Ida-Viru elanikud võivad esmaspäevast ka söögikohtades toitu nautida. Siiani tohtis sealt vaid kaasa osta.
Ida-Viru elanikud võivad esmaspäevast ka söögikohtades toitu nautida. Siiani tohtis sealt vaid kaasa osta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Valitsus lubas eelolevast esmaspäevast avada Ida-Virumaal söögikohad, veel nädal hiljem avatakse koolid. 

Söögikohad võivad esmaspäevast lahti olla kella 6 kuni 19. Kohalviibijatele kehtib 2+2 reegel ja ruumi täituvus ei tohi ületada 25 protsenti. Kaasamüük on endiselt lubatud.

Esmaspäevast leevenevad ka piirangud tegevustele siseruumides. Lubatud on individuaaltegevusena huviharidus ja -tegevus, täiendkoolistus ja -õpe, noorsootöö ja sport.

25. jaanuarist saavad kõik üldhariduskoolide õpilased maakonnas kooli minna. Praegu tohivad Ida-Virumaa koolides õppimas käia 1.–4. klassi ning 9. ja 12. klassi õpilased. Ülejäänud klassid on kodusel distantsõppel. 

Haridusminister Jaak Aab ütles ERRile, et koolid avatakse Harjumaal ja Ida-Virumaal 25. jaanuarist. "Kindlasti see toob kontakte kaasa, aga teadusnõukoda soovitab, et õppimine võiks ikka olla kontaktõppes ja pigem hoida teisi piiranguid peal. Huviharidus ja huvitegevus on esmaspäevast individuaalselt lubatud, ka sporditegevus saalides 1+1," ütles ta.

Kultuuriminister Tõnis Lukase sõnul tohib alates 18. jaanuarist taas avada muuseumid ja näitusesaalid, kuid nende täituvus ei või korraga ületada 50 protsenti. 

Suletuks jäävad spaad, avalikud saunad, ujulad. Jaanuari lõpuni on jätkuvalt keelatud ka kultuuri- ja meelelahutusürituste korraldamine.  

Viimase ööpäeva jooksul lisandus Ida-Virumaale 131 uut koroonaviirusega nakatunut. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Ida-Virumaal 885,6. Kui eelmise aasta lõpus ulatus see näitaja üle 1100, siis alanud aasta alguses on see stabiliseerunud 800-900 vahele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles