Valitsuse kukkumine võtab pealinnas töökoha mitmelt tuntud idavirulaselt

Erik Gamzejev
Copy
Ida-Virumaa talupidajate liidu endisel tegevjuhil Arvo Alleril õnnestus maaeluministri ametis olla pisut üle ühe aasta, mis on võrreldes mitmete teiste EKRE ministritega korralik tulemus.
Ida-Virumaa talupidajate liidu endisel tegevjuhil Arvo Alleril õnnestus maaeluministri ametis olla pisut üle ühe aasta, mis on võrreldes mitmete teiste EKRE ministritega korralik tulemus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jüri Ratase valitsuse tagasiastumise ning uue koalitsiooni loomise tõttu kaotavad riigiaparaadis töökoha ka mitmed tuntud Ida-Virumaa inimesed.

Ametist peab lahkuma EKREsse kuuluv maaeluminister Arvo Aller, kes jõudis olla selles ametis pisut kauem kui ühe aasta. Koos temaga kaotab ameti ka tema nõunik, endine Tudulinna vallavanem Andrus Toss.

Kuna uuest koalitsioonist jääb praeguse teadmise juures välja Isamaa, siis tuleb rahvastikuministri Riina Solmani nõuniku kohalt ära tulla ka Lüganuse vallavolikogu liikmel Marja-Liisa Veiseril. 

Võimuvahetuse tõttu jääb ka parlamendis üks Ida-Virumaa esindaja vähemaks. Isamaa esinumber Siim Kiisler pääses riigikogusse asendusliikmena 2019. aasta suvel. Kui praegusest valitsusest lähevad Isamaa ministrid tagasi riigikogusse, peab valimistel vaid 378 häält saanud Kiisler, kes sai asendusliikmena riigikogusse tänu kõrgele asetusele parteinimekirjas, nüüd selle vabastama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles