Kohtla-Järve jäähalli uisuväljaku renoveerimist plaanitakse alustada kevadel

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve jäähall on endiselt muutuste ootuses.
Kohtla-Järve jäähall on endiselt muutuste ootuses. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve jäähalli uisuväljaku rekonstrueerimise uus tehniline ülesanne ja riigihankekonkursi dokumendipakett on valmis ning hange kuulutatakse välja lähiajal.

Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinini sõnul on plaanis töid alustada kohe pärast hooaja lõppu, et uus väljak saaks valmis juba suve jooksul.

"Eelmisel aastal vaadeldud projektis on muudatusi umbes kümme protsenti," kommenteeris ta. "Saime rahvusvaheliselt jäähoki föderatsioonilt uued nõuded väljaku mõõtmete kohta: renoveeritud väljak tuleb senisest veidi väiksem − 28x60 meetrit. Seetõttu tuleb lisaks katte värskendamisele teha ka mitmeid konstruktsioonilisi muudatusi. Dokumendid on riigi tugiteenuste keskusesse (RTK) juba saadetud ja niipea, kui heakskiidu saame, kuulutame välja hanke."

Rekonstrueerimine oli plaanis juba eelmisel aastal ning linnavõimud korraldasid isegi hanke. Ent lepingut võitjaga − Tartu firmaga Savekate, kes pakkus tööde hinnaks 545 000 eurot pluss käibemaks − alla ei kirjutatud, kuna linnavalitsus pidas ehitaja esitatud lisakulude nimekirja liiga pikaks ja põhjendamatuks.

"Otsustasime kõik edasi lükata ja uue hanke korraldada," rõhutas Veršinin. "Kujunenud olukorra pluss oli see, et sportlased ei pidanud terve sügise Narvas treenimas käima, jäähalli valati jää juba septembri alguses. Loodame, et uus hange kujuneb edukaks, ehitustööd lähevad aprillis või mais lahti ning uuenenud uisuväljak saab järgmise hooaja alguseks valmis."

Uisuväljaku rekonstrueerimise vajadus tekkis selle tõttu, et selle praegused mõõtmed ei vasta uutele rahvusvahelistele nõuetele. Pärast tehtavaid muudatusi on jäähallis senisest mugavam treenida ning ka suuri rahvusvahelisi võistlusi korraldada. Tööd tehakse ära Euroopa fondide rahaga − spordilinnaku rajamise suure projekti raames, kuid linna osalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles