KULTUURKAPITALI AASTAPREEMIA: Kohtla-Järve gümnaasium

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve gümnaasiumi korraldatud  Ida-Virumaa koolinoorte omaloominguliste laulude konkurss "Väike laul suurele lavale" tõi 2019. aasta lõpus Jõhvi kontserdimaja suure saali publikut täis.
Kohtla-Järve gümnaasiumi korraldatud Ida-Virumaa koolinoorte omaloominguliste laulude konkurss "Väike laul suurele lavale" tõi 2019. aasta lõpus Jõhvi kontserdimaja suure saali publikut täis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alles teist aastat tegutsev Kohtla-Järve gümnaasium ei ole olnud mitte ainult kool, vaid on püüdnud uut hoogu anda ka piirkonna kultuurielule.

Kultuurkapitali aastapreemia pälvis gümnaasium "Ida-Virumaa kultuurielule uue dimensiooni loomise eest". Kooli korraldamisel on toimunud  Ida-Virumaa koolinoorte omaloominguliste laulude konkurss "Väike laul suurele lavale" ja noorte omaloominguliste luuletuste konkurss. Kooli noorteorkester on korraldanud kontserte linnarahvale. Gümaasiumi aatriumikohvikust Koht37 on saanud kõigile huvilistele mõeldud õpitubade, loengute, vestlusõhtute ja mälumängude toimumispaik. 

Kooli direktori Hendrik Aguri meelest on loomulik, et gümnaasium on kohaliku kogukondliku elu eestvedajaid ja pakub kohalikele inimestele mitmekülgseid kultuurseid vaba aja veetmise võimalusi. "Selline põhimõte oli meil kooli loomisel algusest peale, sest see aitab muuta kohalikku elu huvitavamaks. Kuigi oleme alles teekonna alguses, on mul hea meel, et meie tegevust on märgatud ja tunnustatud," sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles