Erik Gamzejevi kirjutis kandideerib pressipreemiale venekeelsete arvamuslugude kategoorias

Põhjarannik
Copy
Erik Gamzejev pälvis eelmisel aastal aasta ajakirjaniku tiitli, tänavu kandideerib tema arvamuslugu venekeelsete väljaannete nominatsioonis.
Erik Gamzejev pälvis eelmisel aastal aasta ajakirjaniku tiitli, tänavu kandideerib tema arvamuslugu venekeelsete väljaannete nominatsioonis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejevi arvamusartikkel pääses paremate eelmisel aastal ilmunud venekeelsete kirjutiste sekka ning kandideerib aasta ajakirjandusauhinnale.

Erik Gamzejevi kirjutis  "Сланец и сельское хозяйство" ("Põlevkivi ja põllumajandus"), mis ilmus eelmise aasta 9. mail Põhjaranniku venekeelses rööpväljaandes Severnoje Poberežje, kandideerib parima venekeelse arvamusloo kategoorias koos kolme üleriigilise levikuga väljaandes ilmunud tööga.

Auhinnale kandideeriv arvamuslugu võrdleb põlevkivitööstuse ja põllumajanduse mõju ja tähtsust Eestile ning leiab seal palju ühist. Ent ometi ei räägi keegi põllumajanduse kinnipanekust.  

"Põldude rajamine on hävitanud viimase saja aasta jooksul Eesti ürgloodust sadu kordi suuremal alal, kui seda on teinud põlevkivikarjäärid, kuhu hiljem on mets istutatud. Meenutagem kas või ühe tuntuma soomaastike kaotaja, Vargamäe Andrese kraavide kaevamisi.

Põllumajandus on tugeva keskkonnajalajäljega majandusharu. Diislikütust kasutavad põllutöömasinad paiskavad õhku süsihappegaasi ja lehmad metaani. Põlde pritsitakse umbrohutõrjeks mürkidega, väetised kurnavad mulda ja jõuavad lõpuks põhjavette.

Põlevkivitööstus on viimaste aastate jooksul oma heitmete koguseid kordades vähendanud," kirjutas Erik Gamzejev oma arvamuses. 

Lisaks Erik Gamzejevile on Vene arvamuse nominendid Elizaveta Kalugina Rus.Postimehes 10. juunil ilmunud arvamusega "Black lives matter: а давайте поищем соринку в своем глазу?", Dmitri Fefilov 10. märtsil Delovõje Vedomostis ilmunud arvamusega "Лечение экономики коронавирусом" ja Polina Volkova 5. juulil Delovõje Vedomostis ilmunud artikliga "EKRE, где логика!?" 

Vene arvamuse kategoorias kandideeris 15 tööd. 

Pressipreemia nominentide hulka on jõudnud ka mullu 19. märtsil  Põhjarannikus ilmunud Erik Kalda arvamuslugu "Koroonakahtlus: kuidas kohalik kogukond mu haiglasse toimetas", mis on valitud nelja parima maakonnalehtedes ilmunud arvamuslugude hulka. 

Eelmise aasta ajakirjandusauhindade võitjad tehakse teatavaks 5. märtsil veebis toimuval tseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles