Narva linnavalitsus vaeb munitsipaalasutuste töö tõhusust

Ilja Smirnov
Copy
Katri Raigi sõnul peaks munitsipaalsete sihtasutuste töö auditi tulemusena kõikidele linnaelanikele senisest läbipaistvamaks ja arusaadavamaks muutuma.
Katri Raigi sõnul peaks munitsipaalsete sihtasutuste töö auditi tulemusena kõikidele linnaelanikele senisest läbipaistvamaks ja arusaadavamaks muutuma. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavalitsus plaanib tellida sõltumatult organisatsioonilt munitsipaalsete sihtasutuste auditi.

Narva linnapea Katri Raigi sõnul tuleb üle vaadata mitte raamatupidamine, vaid munitsipaalasutuste töö n-ö sisuline pool. "Kuivõrd realistlikud ja mõistlikud on sihtasutustele seatud ülesanded linna arengu seisukohast. Kas neid ülesandeid täidetakse mõistlikult. Kes ja millise koormusega seal töötab ning kas nende haridus vastab sellele ametikohale."

"Keegi võib öelda, et see on raha raiskamine, ent kuidas muidu seda tööd objektiivselt teha? Tarvis on sõltumatust," kommenteeris Raik plaani tellida audit kõrvaliselt organisatsioonilt. "Mul on minevikust kogemusi: kui ma sisekaitseakadeemiat juhtima asusin, oli väga suureks abiks asjatundlik ja aus audit, mis andis objektiivse pildi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles